Constănţeanca Simona Halep, lovită din toate părţile. „Nu mai are ce căuta în sport”

420
Constănţeanca Simona Halep, lovită din toate părţile. „Nu mai are ce căuta în sport” - fond-halep-interzisa-1709649512.jpg

Articole de la același autor

În așteptarea verdictului final de la TAS în privința acuzațiilor de dopaj, Simona Halep primește o veste devastatoare. Un cunoscut ziarist englez lansează ipoteza că sportiva ar trebui interzisă definitiv să mai practice tenisul profesionist după ce ar fi consumat substanțe interzise.

Jurnalistul Damian Rielly susține cu tărie că românca nu mai trebuie să fie lăsată să revină în tenis, punctând necesitatea abordării unor pedepse mult mai dure pentru sportivii care au recurs la dopaj. Englezul merge mai departe și propune ca de acum înainte sportivii depistați cu orice fel de substanță dopantă să primească automat interdicție pe viață să mai practice sport de performanță. Astfel se vor simplifica foarte mult interpretările la nesfârșit în astfel de cazuri.

„Sportivii care sunt prinși pentru dopaj par să se plângă adesea de suplimentele contaminate. De ce iau ei suplimente în primul rând? De ce sunt contaminate suplimentele? Întrebări. Întotdeauna mi se pare greu de crezut. Dacă ar fi după mine, orice atlet găsit cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat ar fi interzis pe viață. Cred că acest lucru ar simplifica lucrurile în mod semnificativ. Așa cum e acum, e mereu loc pentru interpretări sau justificări. La fel ar trebui să se întâmple şi cu Simona Halep. Să nu mai aibă ce căuta pe terenul de tenis”, a spus Damian Rielly pentru iamsport.ro.

La începutul lunii februatie, Simona Halep și-a susținut nevinovăția la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne. Verdictul final este așteptat undeva la sfârșitul acestei luni.

Campioana va avea activitate chiar dacă va fi suspendată

În eventualitatea unui verdict „negru” de la TAS, Simona Halep se gândește să-și schimbe prioritățile pe plan profesional. Ea intenționează să se axeze pe proiectele fundației ce îi poartă numele și care se bazează pe dezvoltarea tinerelor talente cu sloganul: sport, sănătate și educație.

„Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lăsa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect”, se arată pe site-ul oficial al Fundaţiei Simona Halep.

Aşadar, după declinul Simonei Halep, în lumea tenisului feminin mondial, Sorana Cîrstea (33 de ani) se distinge ca fiind cea mai bine clasată sportivă din România conform ultimului clasament WTA, dezvăluit într-o prezentare, marţi. Cu un total de 2.223 de puncte, Sorana ocupă locul 22 în ierarhia mondială și își păstrează poziția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1561 secunde