Lovitură de teatru pentru Simona Halep. Constănţeanca, interzisă la Roland Garros

405
Lovitură de teatru pentru Simona Halep. Constănţeanca, interzisă la Roland Garros - halep-interzisa-1684239322.jpg
Simona Halep (31 de ani, locul 30 WTA) ratează turneul de Grand Slam de la Roland Garros 2023, după ce organizatorii au făcut anunțul oficial. Românca nu va fi primită la turneul ei preferat, pe care l-a câștigat în urmă cu cinci ani (3-6, 6-4, 6-1 în finala cu Sloane Stephens).

Organizatorii de la Roland Garros au pus în aplicare sancțiunea impusă Simonei Halep de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), după ce campioana tenisului a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Francezii nu au inclus-o pe lista inițială pe Halep, dar nu i-au acordat nici wild card, astfel că românca ratează oficial participarea la Grand Slam-ul parizian.

Turneul de la Roland Garros va începe la data de 28 mai, chiar în ziua în care este programată audierea Simonei Halep, astfel că era imposibil pentru jucătoarea din Constanța să fie acceptată la turneul ei preferat. Anunțul oficial a venit în această săptămână, organizatorii anunțând jucătoarele recompensate cu wild carduri.

Simona Halep nu se află pe listă, ratând participarea la Roland Garros: Clara Burel (22 de ani, locul 108 WTA), Selena Janicijevic (20 de ani, locul 189 WTA), Leolia Jeanjean (27 de ani, locul 125 WTA), Kristina Mladenovic (30 de ani, locul 153 WTA), Diane Parry (20 de ani, locul 109 WTA) și Jessika Ponchet (26 de ani, locul 119 WTA), toate sportive din Franța, au primit cele șase invitații disponibile pentru tabloul principal, conform site-ului oficial al turneului de la Roland Garros.

Ultimele două wild carduri vor merge către federațiile din Australia și SUA, în baza unui protocol semnat cele două foruri cu Federația Franceză de tenis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8563 secunde