Tenisul românesc va avea patru reprezentante la Roland Garros. Marea absentă, Simona Halep

279
Tenisul românesc va avea patru reprezentante la Roland Garros. Marea absentă, Simona Halep - fond-romania-tenis-copy-1681843106.jpg

Articole de la același autor

Patru jucătoare din România au fost acceptate direct pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului (28 mai – 11 iunie). Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig (a folosit regula clasamentului protejat) vor concura direct la competiţia din Hexagon, fără a mai fi nevoite să treacă de tururi preliminare. Informaţia a fost furnizată de către freelancer-ul Daniel Radu, pe pagina sa de Facebook.

Pe tabloul principal vor mai ajunge sportivele care vor trece de calificări. Jaqueline Cristian își va folosi clasamentul protejat pentru Wimbledon, deci în Franţa va fi nevoită să treacă de mai multe tururi preliminare pentru a se alătura celor mai bune sportive. În calificări, România poate avea între patru și nouă românce, iar înscrierile se finalizează peste două săptămâni.

Marea absentă de pe tablou este constănţeanca Simona Halep care încă nu ştie când i va expira suspendarea sub care se află.

Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va participa la Roland Garros doar dacă va primi un wild-card din partea organizatorilor.

Grand Slam-ul de la Roland Garros este programat între 28 mai și 11 iunie. În 2022, la feminin, Iga Swiatek a cucerit trofeul, în timp ce la masculin s-a impus Rafael Nadal.



Naţionala României nu mai este ce a fost


Slovenia a câștigat duelul cu România din barajul pentru calificarea la turneul final Billie Jean King Cup, scor 3-2, deși „tricolorele” aveau 2-0 după prima zi. Slovenia merge la turneul final al BJK Cup alături de Spania, Cehia, Franța, Canada, SUA, Italia, Germania, Kazahstan și reprezentanta țării gazdă. Cele douăsprezece echipe vor fi împărțite în patru grupe a câte trei. Învingătoarele vor avansa în semifinale, iar câștigătoarele din această fază în finală. Competiția va lua startul în perioada 7-12 noiembrie.

Avantajul României obținut în prima zi a întâlnirii cu Slovenia s-a evaporat, sâmbătă, după ce Ana Bogdan s-a înclinat în fața Tamarei Zidansek, iar Jaqueline Cristian a cedat al patrulea meci de simplu în fața Kajei Juvan cu 2-6, 4-6. Tensiunea, emoțiile și suspansul și-au făcut loc în ultimul meci din întâlnirea Slovenia-România. Partida de dublu pe care au disputat-o perechile Kaja Juvan/Tamara Zidansek și Irina Bara/Monica Niculescu a început sâmbătă, dar furtuna și ploaia de la Koper au făcut ca să se ajungă la un deznodământ duminică. La reluare, scorul era 3-3, iar româncele au reușit să-și adjudece primul act cu 6-4, însă le-au cedat per următoarele două cu 2-6, 4-6.

România se întoarce la barajul de menținere alături de Mexic, Ucraina, Marea Britanie, Belgia, Austria, Slovacia, Brazilia, Polonia, Argentina, Columbia, Japonia, China, Suedia, Ungaria, Țările de Jos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7059 secunde