Olimpism / Curajoșii din bobul de 65.000 de euro! Românii care lucrează pentru alte naţiuni au strigat… „Hai, România”!

171
Olimpism / Curajoșii din bobul de 65.000 de euro! Românii care lucrează pentru alte naţiuni au strigat… „Hai, România”! - untitled-1643892854.jpg

Articole de la același autor

Trei atleți desăvârșiți, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu, sunt conduși pe pârtie de unul dintre cei mai talentați piloţi, Mihai Tentea. Calmul și stăpânirea de sine a lui Mihai se simt în fiecare coborâre, o recunosc toți. Antrenorul Iulian Păcioianu, ajutat de Mihai Păcioianu, are grijă de ei și de bobul de 65.000 de euro al tricolorilor. Miercuri, 2 februarie, toată lumea a participat la antrenamente. Unii pe pârtie, Mihai Tentea cu Cristian Radu, ceilalți în sala de atletism, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Românii de la Yanqing s-au strâns în jurul echipei tricolore. Seniorul Dragoș Panaitescu, pilot olimpic, e responsabilul Federației Internaționale pentru echipamente, Dorin Grigore e pilot deschizător de pârtie al organizatorilor și face echipaj cu Emil Peptea, Nicolae Istrate e antrenorul Franței, iar Dănuț Moldovan e sportiv în bobul de 4 persoane al Austriei. Toți au strigat „Hai România!” și i-au încurajat pe piloții Andreea Grecu, Mihai Tentea și colegii lor.

Pilotul Andreea Grecu a avut, miercuri, primele două coborâri cu monobobul pe pârtia de la Yanqing. Cele două manșe i-au adus încredere Andreei, care spune că acum simte mult mai bine cum să piloteze monobobul.

Colega ei din bobul de două persoane, Katharina Wick, a ajutat-o și la start și la sosire, iar antrenorul Paul Neagu a stat pe traseu pentru a filma virajele dificile.

„A fost mai bună prima manșă, dar din cea de-a doua am văzut unde și ce mai trebuie să corectez!”, a declarat Andreea Grecu, după încheierea antrenamentului.

„La prima manşă la monobob, Andreea a fost la numai 11 sutimi de dubla campioană olimpică. La următorul antrenament, vom încerca alte patine şi tehnici de abordare a virajelor. Suntem optimişti”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, tehnicianul constănţean.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2093 secunde