Olimpism / Liber la imaginație! Concurs de proiectare a mascotei Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023

196
Olimpism / Liber la imaginație! Concurs de proiectare a mascotei Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023 - 1-1662536913.jpg

Articole de la același autor

Comitetul de Organizare pentru Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 invită publicul din toată lumea să participe la concursul de proiectare/desenare a mascotei celui mai mare eveniment sportiv care va avea loc, anul viitor, în Polonia.

Sunt oferite premii atractive pentru câștigător: intrarea la ceremonia de deschidere și închidere a Jocurilor Europene 2023, bilete VIP sau gadgeturi oficiale legate de eveniment.

Termenul limită de trimitere a propunerilor este 30 septembrie 2022, până la ora 12:00, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Pe pagina oficială a competiției găsiţi documentele care trebuie completate și trimise organizatorilor. Mailul la care trebuie trimise documentele este: [email protected].

Sigla Jocurilor Europene a fost lansată cu un an înaintea startului competiției, pe 21 iunie 2022, și constă dintr-o pictogramă care simbolizează o flacără, numele complet al competiției și data desfășurării întrecerilor. Pictograma conține - combinate într-o formă grafică uniformă - culoarea și simbolurile formale ale orașului și ale regiunii. Unitatea Cracoviei, ca parte a Regiunii Malopolska, este simbolizată de turnurile Bazilicii Sf. Maria pe fundalul vârfurilor înzăpezite ale Munților Tatra.

Culoarea Cracoviei este albastră, în timp ce stema și steagul Malopolska sunt colorate în alb, galben și roșu. Întrepătrunderea straturilor individuale de culoare creează un întreg coerent și se referă la sloganul principal al JE 2023 - Unitate - „We are Unity”.

Ideea de olimpism se referă la cele cinci elemente. Prin urmare, sigla JE 2023 se referă la apă și foc. Focul simbolizează acțiunea, voința, energia, în timp ce apa simbolizează spiritualitatea, emoțiile și purificarea. Numai combinația acestor valori aparent contradictorii creează unitate. Ca o combinație între minte și inimă.

Focul olimpic este un simbol al purității, adevărului, cunoașterii și solidarității. Logo-ul JE 2023 aparține designerului Marcin Salawa.

Jocurile Europene Cracovia Malopolska se vor desfășura între 21 iunie şi 2 iulie 2023, în Polonia. Competiția se desfășoară o dată la patru ani și a ajuns la a treia ediție după Baku 2015 și Minsk 2019.

Majoritatea întrecerilor de la JE Cracovia Malopolska 2023 vor conta pentru calificările la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / European Games Kraków-Malopolska 2023 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde