Olimpism / Preşedintele CIO, vizită într-o bază sportivă din Ucraina distrusă de rachetele ruseşti

155
Olimpism / Preşedintele CIO, vizită într-o bază sportivă din Ucraina distrusă de rachetele ruseşti - 1-1656937108.jpg

Articole de la același autor

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a ajuns, luni, 4 iulie, în Ucraina. Sergei Bubka, președintele Comitetului Olimpic din Ucraina, și ministrul Sportului din Ucraina, Vadim Guttsayt, campion olimpic la sabie, l-au întâmpinat în gara din Kiev.

Thomas Bach s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care i-a povestit cum invazia Rusiei a decimat sportul în Ucraina și i-a mulțumit acestuia pentru suspendarea impusă sportivilor din Rusia și Belarus, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Vladimir Zelensky și Thomas Bach au discutat și despre strategia de dezvoltare a sporturilor ucrainene după război. Preşedintele CIO a anunțat că a ajuns la Kiev pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv cu sportivii. Împreună cu Vadim Guttsayt și Serghei Bubka, Bach a vizitat una dintre bazele de antrenament ale sportivilor ucraineni parțial distrusă de rachetele rusești.

„Ei nu sunt lăsați singuri în adversitate, noi suntem de partea lor, stăm cot la cot cu ei și cu inima, sufletul, gândurile și faptele îi susținem. Susținem pentru a putea vedea o echipă națională olimpică a Ucrainei puternică, de succes, mândră la Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris și la Jocurile de iarnă de la Milano și Cortina din 2026”, a spus Thomas Bach.

Special, CIO a triplat fondul de sprijin creat de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina; acesta se ridică la 7,5 milioane de dolari. Potrivit lui Thomas Bach, decizia face posibilă susținerea a peste 3.000 de membri ai mișcării olimpice ucrainene, sportivi olimpici din Ucraina sau a celor aflați în străinătate.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5641 secunde