Olimpism / Sergei Bubka, prezent la reuniunea de la Bucureşti. „Vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate!”

180
Olimpism / Sergei Bubka, prezent la reuniunea de la Bucureşti. „Vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate!” - 1-1653817729.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat întâlnirea de lucru a Grupului Informal al Comitetelor Olimpice Naționale din Sudul și Sud-Estul Europei. La evenimentul care a avut loc la Hotelul Radisson, din București, au participat 27 de reprezentanți din 16 Comitete Olimpice Naționale (CNO): Grecia, Polonia, Italia, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Kosovo, Macedonia de Nord, Ungaria, Muntenegru, Republica Moldova, Ucraina (invitată) și România.

Au onorat evenimentul nouă președinți ai Comitetelor Olimpice Naționale: Spyros Capralos - Grecia, Andrzej Krasnicki - Polonia, Zsolt Gyulay - Ungaria, Ismet Krasniqi - Kosovo, Dusan Simonovic - Muntenegru, Daniel Dimeski - Macedonia de Nord, Nicolae Juravski - Moldova, Sergei Bubka - Ucraina și Mihai Covaliu - România.

Mihai Covaliu, președinte COSR, a mulțumit în calitate de gazdă tuturor celor care au participat la întâlnire și a apreciat solidaritatea lumii olimpice față de Ucraina.

„Suntem mândri că facem parte din acest grup! Am arătat lumii și Europei că suntem alături de sportivii și națiunea ucraineană. Îi mulțumesc lui Sergei Bubka pentru prezența la București!”, a declarat în deschidere Mihai Covaliu.

Agenda sedinței a urmat punctual discuții despre: Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska-Bystrica, din 24-30 iulie 2022 și stadiul organizării Misiunilor Olimpice; Adunarea Generală a EOC, de la Skopje, 10-11 iunie 2022; Participarea Comitetelor Olimpice din Rusia și Belarus la Adunarea Generală EOC; Sprijinul sportivilor ucraineni și a CNO Ucraina; Diverse.

Fostul mare campion la atletism Sergei Bubka, în prezent președinte al CNO Ucraina, a mulțumit celor prezenți, mișcării olimpice internaționale, special lui Thomas Bach, președintele CIO, pentru suport.

„În acest moment, sunt peste 3.000 de sportivi ucraineni care se pregătesc în Europa și în lume. Vă mulțumesc tuturor pentru unitate, solidaritate și speranța oferită sportivilor și antrenorilor ucraineni!” a declarat emoționat Sergei Bubka, membru CIO.

La final, s-a decis ca următoarele întâlni ale Grupului Informal să aibă loc în Muntenegru și Turcia.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde