Olimpism / Scandalul de la hochei. COSR va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

161
Olimpism / Scandalul de la hochei. COSR va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării - 1-1652609169.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a luat act de situația creată prin intonarea imnului Ținutului Secuiesc cu ocazia meciului disputat de naţionala de hochei a României cu reprezentativa Ungariei la Campionatul Mondial.

Astfel, cu unanimitate de voturi, s-a aprobat formularea unor sesizări către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementării strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

De asemenea, s-a decis solicitarea unui raport din punct de vedere sportiv din partea Federației Române de Hochei pe Gheață după participarea echipei naționale la această ediție a Campionatului Mondial.

„COSR respectă și promovează simbolurile naționale, steagul și imnul național, respectă drepturile și libertățile tuturor etniilor din țara noastră, dar consideră că ceea ce s-a întâmplat la partida de hochei nu face cinste sportului românesc”, au transmis reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5608 secunde