Olimpism / Opt zile de competiție, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă

138
Olimpism / Opt zile de competiție, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă - 1-1650882204.jpg

Articole de la același autor

În perioada 21-28 ianuarie 2023, va avea loc cel de-al 16-lea Festival Olimpic al Tineretului European de iarnă. Eyof2023 va fi un eveniment unic care va reuni tineri sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din 50 de țări diferite pe parcursul a opt zile de competiție, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Competițiile vor avea loc în diferite locații din Friuli Venezia Giulia și țările vecine Italiei, Austria și Slovenia.

Friuli Venezia Giulia, cu Alpii și Dolomiții, pădurile milenare, facilitățile sportive de iarnă și o lungă tradiție a ospitalității turistice, va găzdui ediția 2023 a FOTE, menită să afirme valorile sportului ca instrument de dezvoltare individuală și colectivă fără frontiere.

În programul acestei ediții vor fi incluse 13 discipline olimpice de iarnă: schi alpin, biatlon, schi fond, curling, patinaj artistic, schi acrobatic, schi cross, hochei pe gheață, short-track, sărituri cu schiurile, schi alpinism, snowboard și combinata nordică. Schi alpinism, schi acrobatic (cu schi slopestyle) și schi cross vor debuta la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023.

11 staţiuni montane vor fi implicate în organizarea competiției, majoritatea din Italia, una din Slovenia și alta din Austria.

Ceremonia de deschidere va avea loc la Trieste. La Udine se vor disputa întreceri la hochei pe gheață și ceremonia de închidere. La Piancavallo vor fi probele de snowboard, iar la Claut cele de curling. La Tarvisio se vor desfășura întrecerile de schi fond din combinata nordică și competițiile de schi alpin. La Pontebba vor fi organizate întrecerile de short-track și patinaj artistic. În Sappada se vor organiza competițiile de schi fond. La Zoncolan vor fi probele de schi cross și schi acrobatic slopstyle. La Forni di Sopra vor fi întrecerile de schi alpin, iar la Forni Avoltri cele de biatlon. La Planica (Slovenia) se va desfășura competiția de sărituri cu schiurile, dar și probele de sărituri, inclusiv cea din cadrul combinatei nordice. La Spittal (Austria) vor fi programate meciuri de hochei pe gheață.

Logo-ul FOTE 2023 vrea să îmbrățișeze cele mai importante elemente ale evenimentului olimpic și ale teritoriului gazdă în sine. Din acest motiv, procesul de proiectare a dorit să reproducă un element reprezentativ pentru Friuli Venezia Giulia: o floare de colț ale cărei petale sunt pictate în culorile olimpice, iar în mijloc flacăra, care reprezintă simbolul olimpismului, pasiunii și competiției. Logo-ul este creat de designerul Andrea Villani.

Italia va găzdui și următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă Milano-Cortina 2026.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.362 secunde