Olimpism / Colanul de Aur pentru Corneliu Ion! "Sunt campioni care nu «țintesc» doar medalii... ei cuceresc sufletele"

159
Olimpism / Colanul de Aur pentru Corneliu Ion!

Articole de la același autor

Colanul de Aur al Comitetului Olimpic și Sportiv Român i-a fost conferit, marţi, 12 aprilie, campionului olimpic Corneliu Ion de către președintele COSR, Mihai Covaliu.

Corneliu Ion, care a împlinit 70 de ani, a devenit membru de onoare al COSR.

Momentul de suflet a avut loc în cadrul Adunării Generale Ordinare a COSR, la care au participat 80 de membri cu drept de vot și care a fost prezidată de Mihai Covaliu, de secretarul general COSR George Boroi, de Membrul CIO pentru România, Octavian Morariu, și de către ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Sunt campioni care nu «țintesc» doar medalii... ei cuceresc sufletele oamenilor prin dăruire, loialitate, modestie, sinceritate.

Campionul nostru a «ochit» în viteză gloria olimpică și nu s-a lăsat până nu a ajuns la ea. Foc cu foc, pistolul a devenit o prelungire a brațului, ochiul nu l-a trădat, iar mintea l-a convins să reziste.

Campionul nostru a fost la patru ediții de Jocuri Olimpice, a câștigat două medalii și a purtat drapelul României la ediția de la Los Angeles când tot stadionul a aplaudat în picioare momentul defilării Echipei Olimpice a României.

Campionul nostru și-a dedicat viața sportului pe care l-a iubit, a crescut campioni și a fost mereu un model pentru societatea românească din pozițiile pe care le-a ocupat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, la Federația Română de Tir Sportiv și la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, unde a fost membru în Comitetul Executiv.

De la JO Montreal 1976, când arma defectă l-a aruncat pe locul 5, la aurul câștigat la Moscova 1980, la argintul competiției de la Los Angeles, în 1984, când România a terminat pe locul 2 în clasamentul pe națiuni cu 53 de medalii, la retragerea de la Seoul, Corneliu Ion a trăit fiecare concurs cu aceeași pasiune.

Cele trei medalii mondiale, într-un sport în care competiția se desfășoară la distanță de 4 ani, stabilirea unui nou record mondial pe echipe 1975 și egalarea recordului mondial individual în 1977, plus cele patru medalii europene din care două de aur sunt mărturiile trecerii sale prin istoria sportului românesc”, au transmis reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3654 secunde