Olimpism / 100 de zile până la startul FOTE Bansk-Bystrica! România, delegaţie alcătuită din 93 de sportivi

219
Olimpism / 100 de zile până la startul FOTE Bansk-Bystrica! România, delegaţie alcătuită din 93 de sportivi - 1-1650017621.jpg

Articole de la același autor

Juniorii echipei României au visuri mari pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Bansk-Bystrica, competiție care este programată între 24 şi 30 iulie 2022, în Slovacia.

După o ediție de succes la Baku 2019, unde echipa României a câștigat 19 medalii - patru de aur, 10 de argint și cinci de bronz - tricolorii mici vor participa la FOTE Banska-Bystrica 2022 visând la medalii. Sunt 10 discipline în programul competiției: atletism, baschet, badminton, ciclism, judo, gimnastică artistică, handbal, înot, volei, tenis, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Continuând tradiția, echipa României va avea o delegație numeroasă la această competiție, 93 de sportivi: 32 de reprezentanți în competițiile masculine și 61 în întrecerile feminine. Două discipline de echipă s-au calificat pentru întrecerea de la Banska-Bystrica: volei și handbal, ambele în întrecerea feminină. De asemenea, vor intra în competiție și gimnastele din lotul olimpic de junioare de la Deva, fete care provin din proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” și de la care toată lumea așteaptă revenirea gimnasticii în elita europeană și mondială.

România va avea sportivi la opt discipline din cele 10 ale competiției: atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal feminin, înot, judo, tenis și volei feminin.

„Competițiile rezervate tinerelor speranțe olimpice revin în anul 2022 după amânarea lor cu un an de zile, din cauza pandemiei Covid-19. A fost ediția de iarnă de la Vuokatti (Finlanda, 20-25 martie 2022), urmează cea de vară de la Banska-Bystrica (Slovacia, 24-30 iulie 2022). Va fi pentru prima dată când aceste competiții, atât cele de iarnă, cât și cele de vară, se vor succeda la interval de un an, față de doi ani, intervalul normal dintre ele.

Anul 2023 va debuta cu FOTE de iarnă Friuli Venezia Gulia (Italia, 21-28 ianuarie 2023) și va continua cu FOTE de vară Maribor (Slovenia, 23-29 iulie 2023). Comitetul Olimpic și Sportiv Român este, ca de fiecare dată, alături de tinerii sportivi care i-au contact pentru prima dată cu atmosfera olimpică printr-un program dedicat de sprijinire a pregătirii și participării la competiții. Ei sunt viitorii participanți și medaliați la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice, trebuie să-i susținem și să-i încurajăm în drumul lor spre înalta performanță”, a declarat Șeful de Misiune, Dragoș Tătaru.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6434 secunde