Olimpism / Un preşedinte de comitet olimpic naţional a demisionat după 32 de ani de conducere

163
Olimpism / Un preşedinte de comitet olimpic naţional a demisionat după 32 de ani de conducere - 1-1651477923.jpg

Articole de la același autor

Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Thomas Bach, a efectuat o vizită la Sydney, unde vicepreședintele CIO, John Coates, a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic Australian (AOC), după 32 de ani la conducerea Mișcării Olimpice de la antipozi, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

La Adunarea Generală Ordinară a AOC, Coates le-a spus delegaților: „Echipa noastră olimpică trebuie să exprime întotdeauna că Australia este, sau cel puțin aspiră să fie, o societate pașnică, coerentă și egală, în care toată lumea își are șansa. Căutarea independentă a idealurilor olimpice este cea care ne face să facem ceea ce facem atât de bine: să ajutăm Australia să-și urmărească visurile. Din toată inima, sunt recunoscător că mi-ați dat ocazia de a trăi pentru visul meu”.

Adresând un omagiu personal lui John Coates, președintele Bach le-a spus participanților: „În Mișcarea Olimpică, știm multe despre indivizi unici. S-ar putea să nu ai grația și eleganța lui Cathy Freeman și s-ar putea să nu ai dinamismul lui Dawn Fraser, dar ești cu adevărat unic. Ai schimbat fața Mișcării Olimpice aici, în Australia. Ești un campion, prietene”.

Coates este singurul președinte al unui Comitet Olimpic Național (NOC) care a reușit să aducă Jocurile Olimpice de două ori în țara natală. El va continua ca președinte de onoare al AOC și ca vicepreședinte al Comitetului de Organizare pentru Jocurile Olimpice de la Brisbane 2032.

Prin vot, Comitetul Olimpic Australian l-a ales pe Ian Chesterman înlocuitor pentru Coates în fruntea organizației.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / olimpics.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4702 secunde