Cursa Family Run 2019

Părinți și copii aleargă pentru copiii bolnavi de cancer, la Maratonul Nisipului

186
Părinți și copii aleargă pentru copiii bolnavi de cancer, la Maratonul Nisipului - maraton-1553451969.jpg

Articole de la același autor

Maratonul Nisipului, eveniment internațional care va avea loc, duminică, 31 martie, în stațiunea Mamaia, va include și o cursă specială, dedicată sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinții lor pentru programul social "Circuitul încrederii și al speranței". 
Toate încasările de la cursa "Family Run", care se va desfășura pe distanța de 1 km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația "Dăruiește Aripi" din Constanța. 
Programul "Circuitul încrederii și al speranței" sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară. 
"Programul derulat de Asociația «Dăruiește Aripi» este puntea între spital și familiile copiilor cu cancer. Constanța are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din țară care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc. Din totalul numărului de pacienți pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete înregistrați la Spitalul Județean Constanța, doar 38% au domiciliul în orașul Constanța, restul copiilor trebuind să călătorească ore întregi pe drum, dimineață devreme, nemâncați și de cele mai multe ori suferind efectele adverse ale chimioterapiei sau operațiilor recente", declară Alina Patrăhău, președintele Asociației "Dăruiește Aripi". 


XXX 
Peste 850 de sportivi români și străini și-au anunțat deja prezența la startul Maratonului Nisipului, dar organizatorii preconizează că, până duminică, numărul concurenților va depăși pragul de 1.000. Participanții au optat, în funcție de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: Maraton (42 km), Semimaraton (21 km), Crosul de 10 Km - XS Sports Nutrition sau Cursa Populară de 3 km.  
Aflat la a șasea ediție, Maratonul Nisipului este organizat de Asociația SanaSport și Radio România Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Club Sportiv Ultra Run. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3701 secunde