Pista de bob a fost montată în Piațeta Cazino

239

Articole de la același autor

Eforturile celor implicați în organizarea Campionatului Mondial de Bob și Skeleton au dat roade. Pista adusă din Olanda special pentru acest eveniment a fost montată, ieri, în Piațeta Cazinoului din stațiunea Mamaia, și este pregătită pentru "raidurile" sportivilor din cele 11 țări înscrise pe foaia de concurs, la startul Campionatului Mondial de Bob și Skeleton.

Pista este compusă dintr-o porțiune dreaptă prevăzută cu două șine pentru trasele de bob și skeleton. În interiorul și în afara șinelor, acesta este construită în așa fel încât permite concurenților să poarte cuie sau pantofi de bob cu cuie. Aceasta respectă toate condițiile conform regulamentului pentru zona de start. Face parte din categoria de piste transportabile, cu înclinație. Lungimea totală a pistei este de aproximativ 100 m, iar secțiunea de măsurare a tipului de start măsoară 50 m. Porțiunea de încetinire în siguranță este asigurată după trecerea liniei de sosire, fiind prevăzută cu un mecanism suplimentar de frânare, în așa fel încât boburile/skeletoanele să se poată opri fără risc. Bobul de 2 persoane, 4 persoane și skeletonul rulează pe perechi de role fixate în față și în spatele axelor pe șinele pistei, iar fiecare concurent va folosi același tip de bob/skeleton.

Cupa Mondială la bob și skeleton va debuta mâine, de la ora 18, și va ține până duminică, 11 septembrie, când vor avea loc întrecerile de bob pentru amatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6053 secunde