Program încărcat şi dificil pentru sportivii de la CSM Constanţa

390
Program încărcat şi dificil pentru sportivii de la CSM Constanţa - fond-csm-program-1709218814.jpg

Articole de la același autor

Avem o nouă săptămână plină, cu meciuri importante pentru echipele CSM Constanţa de volei, baschet, handbal, rugby și tenis de masă în ligile naționale, Divizia A, dar și în competițiile de tineret, cadeți și speranțe. Atleții ne reprezintă la Campionatele Naționale de Masters, luptătorii își măsoară forțele cu adversarii din țară la un memorial, iar șahiștii participă la Campionatele Naționale de la Eforie Nord.

După duelul de miercuri cu Dinamo București, din EHF European League, CSM Constanța joacă un alt meci cu miză în Sala Sporturilor. Derby-ul etapei a XIX-a a Ligii Zimbrilor, contra lui Minaur Baia Mare, este o veritabilă finală pentru argintul acestei ediții de campionat. Cele două echipe sunt separate acum de numai două puncte în clasament, dar băieții noștri mai au de jucat restanța cu Steaua. Victoria i-ar face aproape vicecampioni pe jucătorii antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu, care cheamă constănțenii la sală pentru a-i susține la acest important meci. Partida este sâmbătă, 2 martie, de la ora 17:30, la Sala Sporturilor.

CSM Constanța primește vizita campioanei U-BT Cluj Napoca, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica ’95! Meciul din Grupa 1-10 are o favorită certă, dar băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian sunt hotărâți să dea totul pe teren contra campionilor României.

Baschetbaliștii noștri încheie maratonul sportiv de sâmbătă, din Sala Sporturilor, unde mizează pe tribune pline.

După ce au jucat, la Izvorani, returul Diviziei A în Campionatul Național de Tenis de Masă pe Echipe, fetele noastre se pregătesc pentru un meci istoric. CSM Constanța joacă prima manșă din Semifinalele ETTU Europe Cup pe terenul echipei spaniole Museo de la Almendra Francisco Morales, în localitatea Priego de Cordoba. Elena Zaharia, Alina Mușat, Bianca Mei-Roșu și celelalte jucătoare constănțene care vor intra în lotul pentru Spania vor înfrunta o echipă valoroasă, care a reușit să elimine un adversar venit din Champions League, UCAM Cartagena. Prima confruntare are loc luni, 4 Martie, de la ora 12:00 (locală), iar returul la Constanța, pe 17 Martie, de la ora 15:00.

Întrecerile Campionatelor Mondiale de atletism în sală se vor desfășura în perioada 1-3 Martie la Glasgow. Din echipa României face parte și Petronela Simiuc Burr de la CSM Constanța, care va concura în proba de 1500 de metri (antrenor Valentin Anghel). Pentru atleta noastră, cel mai bun rezultat al sezonului (indoor) este 4:14.91 minute, care figurează și ca record personal. Performanța a fost obținută în urmă cu trei săptămâni, pe 7 Februarie la un concurs desfășurat la Valencia.

Tot în weekend și în aceeași sală se vor disputa Campionatele Naționale de Masters. Trebuie remarcată participarea sportivei noastre Coculeana Oltean, care la 67 de ani va lua startul în probele de 60 m, greutate, 400 m. Este un adevărat exemplu de abnegație, dorință de a face sport, dovadă că vârsta este doar o cifră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5271 secunde