Reacţii după Belarus-România, 0-0. „Acesta este fotbalul!”

252
Reacţii după Belarus-România, 0-0. „Acesta este fotbalul!” - fond-nationala-belarus-1697202921.jpg

Articole de la același autor

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat după remiza, 0-0, cu Belarus, din preliminariile EURO 2024, că este supărat la fel ca şi jucătorii, dar rămâne încrezător că prima reprezentativă poate obţine în cele din urmă calificarea la turneul final.

„Nu există jocuri dinainte câştigate şi eu am avertizat că ne aşteaptă un meci greu. Toţi suntem supăraţi, dar eu rămân la fel de încrezător că o vom scoate la capăt. Chiar dacă trebuie să ne mai şi chinuim şi trebuie să luptăm până în ultimul meci, ultimul minut, ultima secundă. Suntem pregătiţi să suferim, asta este, aşa suntem noi. Nu putem să ne facem lucrurile mai uşoare, cu toate că dorinţă a fost. Orice putem să reproşăm, dar nu că nu a fost dorinţă şi atitudine. Dar suntem toţi trişti că nu am câştigat jocul”, a menţionat el la postul Digisport.

„Personal nu am ce să reproşez echipei din punct de vedere al efortului, al atitudinii, cifrele sunt toate în favoarea noastră. Trebuie să fim obiectivi şi să spunem că a fost un meci controlat de noi din toate punctele de vedere. Am avut ocaziile noastre şi dacă gestionam lucrurile mai decis, dacă eram mai inspiraţi la ultima pasă, la ultima execuţie cu siguranţă vorbeam altfel în acest moment. Dar ăsta este fotbalul. Au fost meciuri în care poate am creat mai puţin, dar am câştigat, iar azi am creat mai mult, dar, din păcate ne-a lipsit golul. A părut că ne-am dorit foarte mult, dar am ales procedeele greşite. În plus, am avut un adversar care în multe momente s-a pus pe două linii şi a încercat să absoarbă presiunea noastră. Toate schimbările noastre au fost pur ofensive, tocmai pentru a aduce inspiraţie şi claritate în faţa porţii”, a adăugat selecţionerul.

Edward Iordănescu susţine că se aşteaptă din nou ca el şi jucătorii să fie criticaţi după acest egal.

„A fost vreun meci fără critici? Deşi puteam să venim cu lucruri constructive, să încurajăm generaţia asta care vine, care are nevoie de sprijin. Câteodată din interior parcă de abia se aşteaptă un pas greşit ca să avem ce să criticăm. Cu siguranţă sunt motive pentru critici, dar mai sunt 3 meciuri de jucat şi suntem neînvinşi. Iar mie îmi e imposibil să cred că o echipă neînvinsă în preliminarii poate să rateze o calificare”, a spus Iordănescu.

Şi căpitanul echipei naţionale a României, Nicolae Stanciu, a declarat după remiza, 0-0, cu Belarus, din preliminariile EURO 2024, că prima reprezentativă nu a avut norocul să câştige în ultimul minut, aşa cum a reuşit în două rânduri selecţionata Israelului în această grupă.

„E greu de digerat acest egal pentru că meritam să câştigăm fără dubii. Am făcut totul pentru a ne impune, însă nu am reuşit să marcăm. Îmi doresc ca acum să fim toţi conştienţi că încă depinde de noi calificarea. Nu am avut norocul să câştigăm în ultimul minut, aşa cum a făcut de două ori Israelul. Dacă merităm să ne calificăm va trebui să câştigăm cu Israelul şi cu celelalte echipe cu care mai avem de jucat”, a spus Stanciu la postul Digisport.

„Eu îmi asum ratarea din prima repriză, din primele minute. Îmi asum responsabilitatea că nu am reuşit să marchez la acea fază. Nu am lovit bine... dacă marcam, altul era meciul. A fost destul de greu să facem combinaţii în zona centrală, toţi fundaşii lor aveau talie mare şi e greu să joci împotriva unei echipe care se apără cu 9 oameni în ultimii 30 de metri. Nu am reuşit să îi deschidem azi. Aşa ni s-a întâmplat mereu, să muncim mult pentru tot ce am obţinut. Aşa vom face şi acum. Cel mai important e să luăm cele 3 puncte cu Andorra, e capital”, a adăugat căpitanul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6958 secunde