România a obţinut 17 medalii la Europenele de Tenis de Masă Under-15 şi Under-19

112
România a obţinut 17 medalii la Europenele de Tenis de Masă Under-15 şi Under-19 - romania-tenis-masa-1690205236.jpg
România a cucerit nu mai puţin de 17 medalii, un record absolut, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia), încheiate duminică, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

România a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu 6 medalii de aur, 4 de argint şi 7 de bronz.

„Vă mulţumesc tuturor, sportivi, antrenori, staff tehnic, staff medical, tuturor celor prezenţi la Gliwice şi nu numai, vă mulţumesc pentru 10 zile în care cel mai important lucru a fost victoria!! Cluburilor sportivilor, antrenorilor de la cluburi, familiilor voastre şi tuturor celor care ne sunt alături, necondiţionat. Partenerului oficial al FRTM, compania ROMSTAL şi tuturor sponsorilor! Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic Sportiv Român! Echipei mele, cea mai grozava echipă, echipa FRTM!”, a transmis preşedintele Federaţiei, Cristinel Romanescu, pe Facebook.

La simplu masculin Under-19, Eduard Ionescu l-a învins în finală pe polonezul Milosz Redzimski cu 4-1, după ce în semifinale trecuse de Andrei Istrate cu 4-1.

Finala feminină a fost una românească, iar Elena Zaharia a învins-o pe Ioana Sîngeorzan cu 4-2, după ce în semifinale Zaharia trecuse de Bianca Mei-Roşu cu 4-2, iar Ioana Sîngeorzan o învinsese pe galeza Anna Hursey cu 4-3.

La dublu feminin Under-19, Bianca Mei-Roşu şi germanca Mia Griesel au pierdut cu 1-3 finala cu polonezele Zuzanna Wieglos/Anna Brzyska. În semifinale, Mei-Roşu şi Griesel au trecut cu 3-0 de cuplul româno-croat Elena Zaharia/Hana Arapovic, iar polonezele au câştigat cu 3-1 în faţa perechii româno-italiene Ioana Sîngeorzan/Nicole Arlia.

La dublu masculin U19, cuplul Eduard Ionescu/Darius Movileanu a dispus în finală de perechea Andrei Istrate/Iulian Chiriţă cu 3-0. În semifinale, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu s-au impus cu 3-1 în faţa polonezilor Marcel Blaszczyk/Alan Kulczycki, iar Andrei Istrate şi Iulian Chiriţă au câştigat cu 3-2 în faţa francezilor Thibault Poret/Hugo Deschamps.

La Under-15, în proba de dublu feminin, cuplul româno-portughez Andreea Băiaşu/Julia Leal a pierdut în faţa perechii franceze Nina Guo Zheng/Leana Hochart cu 0-3, dar a rămas cu medalia de bronz.

Medalii de aur au cucerit în Polonia echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Evelyn Ungvari, Adela Struna, antrenori Elena Sebe, Alexandru Dincă), echipa masculină U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate, Dragoş Bujor, antrenori Mădălin Ionaşcu, Vasile Florea), Elena Zaharia la simplu feminin U19, Eduard Ionescu la simplu masculin U19, perechea Darius Movileanu/Elena Zaharia la dublu mixt U19, perechea Eduard Ionescu/Darius Movileanu la dublu masculin U19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.33 secunde