Aşa arată fericirea pură! România a cucerit medaliile de aur la tenis de masă feminin, la Jocurile Europene

239
Aşa arată fericirea pură! România a cucerit medaliile de aur la tenis de masă feminin, la Jocurile Europene - fond-tenis-masa-romania-1688290531.jpg

Articole de la același autor

Visul unei generaţii se poate realiza odată, de două sau chiar de mai multe ori. Atunci când vine vorba despre tenisul de masă feminin din România, echipa noastră naţională pare de cele mai multe ori de neoprit.

Acest lucru s-a întâmplat şi la Jocurile Europene de la Malopolska, acolo unde echipa României a cucerit medaliile de aur după o finală de-a dreptul nebună jucată împotriva Germaniei.

Prima partidă a fost cea de dublu. Pentru România au intrat la masă Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, iar pentru Germania au evoluat Nina Mittelham şi Xiaona Shan.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, iar fetele noastre s-au impus într-un final cu scorul de 3-2 la general, pe seturi, 8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5.

A urmat apoi meciul de simplu dintre Bernadette Szocz şi Ying Han. Jucătoarea de origine asiatică a condus cu 2-0 la seturi, însă nici nu îşi dădea seama ce avea să o lovească.

Bernie a revenit senzaţional, aşa cum a făcut-o de multe ori în cariera sa şi s-a impus cu 3-2, după un meci interzis cardiacilor. S-a terminat 4-11, 10-12, 11-8, 11-9, 11-8 pentru Szocz, care de fericire s-a urcat pe masa de joc.

În meciul al treilea a intrat la masa Andreea Dragoman, pentru că Eliza Samara a fost accidentată şi nu a putut evolua în marea finală.

Dragoman a dat piept cu Xiaona Shan, pe care a fost la un pas să o învingă, însă asiatica s-a impus la limită cu 3-2, pe seturi, 11-9, 6-11, 6-11, 11-8, 13-15.

Adina Diaconu a fost şi ea învinsă de Ying Han, scor 3-0 şi Germania avea să egaleze la general, 2-2.

Cine altcineva putea să salveze situaţia, decât Bernadette Szocz. Frumoasa româncă a intrat la masa împotriva Ninei Mittelham şi şi-a făcut de cap în stilul său caracteristic.

Fără pic de milă faţă de adversara sa, Bernie a demolat-o pe aceasta lovind puternic din toate părţile mesei, iar nemţoaica nu a înţeles ce se întâmplă.

A fost 3-0 pentru Bernie Szocz, pe seturi, 11-9, 11-9, 11-4, pentru ca apoi să se declanşeze bucuria de final.

Cele patru fete ale noastre s-au urcat pe masa de joc şi nu s-au lăsat până când nu l-au convins şi pe antrenorul Viorel Filimon să facă acelaşi lucru.

Echipa României a dansat pe masă, fetele s-au îmbrăţişat, iar apoi au urcat pe prima treaptă a podiumului, acolo unde au trăit emoţii de nedescris.

În timpul intonării imnului Bernie Szocz, cea mai valoroasă jucătoare a României în acest moment şi poate una dintre cele mai bune jucătoare ale Europei, a izbucnit în lacrimi. Lacrimi de fericire, pentru că a reuşit să aducă aurul pentru România, alături de colegele sale, într-o Europă a Tenisului de Masă cu ochii oblici.

Remarca de la final nu este una întâmplătoare. Aproape toate ţările au naturalizat jucătoare asiatice, iar România, fără să facă acest lucru, a şters pe jos cu echipele întâlnite la aceste Jocuri Europene de la Malopolska.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5584 secunde