Eliza Samara, o campioană printre campioni. Constănţeanca, pregătită pentru Naţionalele de la Bucureşti

116
Eliza Samara, o campioană printre campioni. Constănţeanca, pregătită pentru Naţionalele de la Bucureşti - fond-samara-1679514946.jpg

Articole de la același autor

Tenisul de masă feminin din România străluceşte deseori atunci când scoate capul în lume, iar acest lucru se întâmplă şi datorită unei super campioane pe care echipa naţională o are în componenţă. Este vorba despre Eliza Samara, constănţeanca noastră care s-a luptat tot timpul de la egal la egal cu cele mai bune jucătoare ale lumii şi a reuşit să le învingă pe multe dintre acestea.

La scurt timp după ce a învins-o pe campioana olimpică Chen Meng, din China, Eliza Samara vine în fața fanilor români. În acest weekend, componenta naționalei României își va apăra titlul de la dublu feminin obținut la Campionatele Naţionale 2022, ediție la care a mai câștigat medalia de argint, la dublu mixt, și pe cea de bronz, la simplu feminin.

Elizabeta Samara, una dintre favoritele acestei ediții, se mândrește cu numeroase performanțe internaționale: dublă campioană europeană cu echipa feminină, în 2019, 2017, și de cinci ori vicecampioană europeană cu echipa feminină, în 2021, 2015, 2013, 2011, 2010; vicecampioană europeană la dublu feminin, în 2022; bronz european la simplu feminin, în 2021; dublă medaliată cu bronz european la simplu feminin și dublu feminin, în 2016; campioană europeană la simplu feminin și vicecampioană europeană la dublu feminin, în 2015; campioană europeană la dublu feminin, în 2012, vicecampioană europeană la dublu feminin, în 2011; bronz european la dublu feminin, în 2010; argint cu echipa feminină la Jocurile Europene din 2019; medaliată cu bronz la Top 16 Europa, în 2018.

Samara a fost întotdeauna un exemplu de dăruire când a pătruns la masa de joc şi chiar dacă a pierdut vreun meci, a fost sigură că a luptat până la ultimul punct.

Eliza Samara este adorată de fanii români care o însoţesc de multe ori la numeroasele turnee în Europa, dar nu numai, la care participă.

Antrenată de constănţeanul Viorel Filimon, Eliza Samara încă este un stâlp de bază al echipei naţionale a României.

Chiar dacă din urmă vin jucătoare tinere, cum ar fi o altă constănţeancă, Elena Zaharia, Samara rămâne un punct de referinţă al „tricolorelor”. Generaţia nouă vine din urmă, însă tinerele talente au şansa de a creşte pe lângă Eliza Samara şi de a învăţa de la o adevărată campioană.

Samara vine la Bucureşti să participe la aceste Campionate Naţionale din postura de favorită şi specialiştii cred că va cuceri mai multe medalii, mai ales că va participa la toate probele.

Eliza este genul de jucătoare care se hrăneşte cu uralele publicului şi faptul că va juca în România, în faţa propriilor suporteri, va reprezenta un mare avantaj pentru ea.

Campionatele Naţionale se desfăşoară în perioada 24-26 martie, la Bucureşti, în Sala Polivalentă Rapid.

Eliza este pregătită să facă meciuri mari, gata de acţiune, gata să îşi spulbere orice adversară care îi va sta în calea către o medalie cât mai strălucitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6769 secunde