E în formă! Elizabeta Samara, debut perfect în turneul de tenis de masă de la Goa

189
E în formă! Elizabeta Samara, debut perfect în turneul de tenis de masă de la Goa - 11-1677674519.jpg

Articole de la același autor

Debutul primăverii este unul promiţător pentru jucătoarele de tenis de masă constănţene. Din Portugalia până în India, curg medaliile şi victoriile în faţa unor adversare de top, „încălzire” pentru marile competiţii internaţionale care vor urma.

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elizabeta Samara s-a calificat în 16-imile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul turneului WTT Star Contender Goa 2023 (India), după ce s-a impus, cu scorul de 3-1 (11-6, 8-11, 11-7, 11-5), în faţa portughezei Jieni Shao, într-o partidă contând pentru faza 32-imilor.

Următoarea adversară a sportivei antrenate de Viorel Filimon este sud-coreeanca Shin Yubin.

Constănţeanca este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul principal, după ce Bernadette Szocs a fost eliminată, în 32-imi, de thailandeza Orawan Paranang, scor 2-3, iar Adina Diaconu n-a reuşit să treacă de runda a treia, 1-3 cu Lam Yee Lok (Hong Kong).

La turneul din India a participat şi Cristian Pletea, însă sportivul legitimat la CSM Constanţa nu a avut prea mult succes. În proba de simplu, constănţeanul a fost învins, în prima rundă, de britanicul Samuel Walker, scor 2-3, în timp ce, în proba de dublu mixt, în care a evoluat alături de Adina Diaconu, s-a oprit tot în primul tur, 1-3 (9-11, 11-8, 9-11, 6-11) în compania cuplului sud-coreean Park Ganhyeon / Yoon Hyobin.

Partidele din cadrul turneului de la Goa pot fi urmărite în direct pe canalul de YouTube WTT. Finalele sunt programate pentru duminică, 5 martie.

XXX

Perechea formată din Andreea Teglaş, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa, şi Luca Oprea a adus cea mai strălucitoare medalie a delegaţiei României participantă la WTT Youth Contender Vila Real 2023 (Portugalia).

Graţie seriei de trei victorii de pe tablou, constănţeanca şi partenerul său s-au calificat în finala probei de dublu mixt, cucerind medalia de argint după un meci electrizat, de cinci seturi, disputat în compania cuplului Matilde Pinto (Portugalia) / Finn Luu (Australia). Tricolorii au condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, însă finalul, unul pe muchie de cuţit, a fost mai bine gestionat de adversari.

Scor final, 3-2 (8-11, 11-5, 9-11, 11-7, 12-10) pentru Matilde Pinto şi Finn Luu, însă sportivii antrenaţi de Elena Sebe şi Vasile Florea au dat totul într-o finală mult aplaudată.

De asemenea, în cursa pentru medalii s-au mai aflat Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa, şi Dragoş Bujor, învinşi de medaliaţii cu argint în sferturi, punct în care a ajuns şi cuplul Adela Strună / Rareş Cueşdean. Perechea Evelyn Ungvari / Horia Ursuţ s-a oprit în optimile de finală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.8096 secunde