Șahiștii constănțeni au acaparat podiumul Cupei Coral

536
Șahiștii constănțeni  au acaparat podiumul Cupei Coral - sahistii-1482163339.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, orașul Tulcea a găzduit ediția cu numărul 25 a Cupei Coral la șah clasic pentru copii, competiție omologată de Federația Internațională de Șah (F.I.D.E.) și organizată de către ACS Logic Delta.

Lista de start a înregistrat o prezență record, 84 de tineri șahiști veniți din toate colțurile țării, și chiar din Bulgaria, și-au demonstrat capacitățile de fini tacticieni.

Printre cei mai inspirați și valoroși sportivi ai concursului s-au regăsit, într-un număr considerabil, sportivii constănțeni de la ACS Fianchetto și Palatul Copiilor. Categoria băieților sub 8 ani (U08) a fost dominată de ACS Fianchetto: Eduard Cotoroș a primit medalia de aur după ce a strâns cele mai multe puncte (5,5), iar colegul său, Răzvan Țigănescu (4,5) a terminat pe poziția a treia. La aceeași categorie de vârstă, dar la fete, s-a impus o altă sportivă de la ACS Fianchetto, Maria Criveanu. Ștefan Satmarii a fost cel mai bun la U06, iar Bogdan Cîrnu a terminat pe trei la U10. Un rezultat foarte bun a obținut și talentata șahistă Maria Anghel, de la Palatul Copiilor, locul trei la categoria U12.

S-au jucat șase runde, în sistem elvețian cu timp de gândire 60 minute + 30 sec/mutare/jucător. Arbitrajul a fost asigurat de către Iulian Mihailov (Constanța) și Marius Sarghioleanu (Tulcea).

La finalul competiției, copiii participanți au primit din partea organizatorilor cupe, medalii, diplome și cadouri.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6307 secunde