Sâmbătă, start al primei ediţii a cursei de alergare Ovidio Running

218
Sâmbătă, start al primei ediţii a cursei de alergare Ovidio Running - 1-1653049906.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 21 mai, la ora 17.00, se va da startul primei ediţii a Ovidio Running, o cursă de alergare pe distanţa de 3 km, care se va desfăşura în Constanţa, zona peninsulară, pe traseul Cazino Constanţa - faleza - portul Tomis - str. Lebedei - str. Remus Opreanu - str. Revoluţiei din 22 Decembrie 1989 - str. Marcus Aurelius - str. Sulmona - str. Vasile Canarache - Piaţa Ovidiu.

La start, sunt aşteptaţi iubitorii de alergare şi de distracţie (elevi, studenţi, adulţi, persoane cu nevoi speciale) pentru a celebra împreună valenţele mişcării în aer liber. Crosul este parte integrantă a Proiectului Sport în Parc.

Evenimentul face parte din manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Constanţei şi se constituie în urma parteneriatului dintre oraşele Constanţa şi Sulmona, oraşe înfrăţite.

Cursa de alergare este organizată în urma parafării înţelegerii bilaterale în anul 2021 cu ocazia desfăşurării Proiectului European Open Sport Air la care Universitatea „Ovidius” din Constanța a fost partener. Astfel, competiţia de alergare iniţiată de oraşul Sulmona va regăsi aceeaşi denumire şi caracteristici de alergare în oraşul Constanţa, celebrând poetul latin Ovidius şi punând în valoare brandul identitar al lui Publius Ovidius Naso, poetul născut la Sulmona şi exilat în Tomis - Constanţa de astăzi.

„Participanţii vor avea şansa să se bucure împreună în momente dedicate şi pline de antren, cu voie bună, dans, premii şi multă sănătate prin mişcare. Totodată, în aceste două zile, pentru a marca Ziua Constanţei, vom sărbători împreună prin muzică, sport şi distracţie în perimetrul zonei peninsulare şi a bulevardului Tomis cu toţi cei care îşi doresc să petreacă momente de neuitat”, au transmis reprezentanţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”.

Foto: Arhiva Cuget Liber

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde