Show sub panou! CSU Neptun Athletic, patru medalii la Naţionalele de baschet 3x3 de la Constanţa

283
Show sub panou! CSU Neptun Athletic, patru medalii la Naţionalele de baschet 3x3 de la Constanţa - 1-1652000227.jpg

Articole de la același autor

CSU Neptun Athletic a cucerit nu mai puţin de patru medalii în Campionatul Naţional de baschet 3x3 - două de aur şi una de bronz în CN masculin şi feminin 3x3, şi una de bronz în competiţia masculină U23, totodată dând şi MVP-urile competiţiilor de seniori: Cristian Mâinea şi Alina Podar.

A fost un final de săptămână în care jucătorii şi jucătoarele echipelor de baschet 3x3 au oferit un adevărat spectacol la Sala Sporturilor din Constanţa.

În competiţia rezervată seniorilor, 3x3 CSU Neptun Athletic şi-a adjudecat trei medalii: la masculin, două echipe au terminat turneul pe podium, în timp ce, la feminin, echipa alcătuită din Ancuţa Stoenescu, Alina Podar, Anisia Croitoru şi Teodora Manea a cucerit aurul. Este pentru prima dată în istoria clubului din Constanţa când o echipă feminină de baschet 3x3 cucereşte o medalie de aur, după ce, în sezonul precedent, fetele au obţinut argintul.

În competiţia masculină, 3x3 CSU Neptun Athletic a cucerit din nou aurul Ligii Naţionale, după ce, anul trecut, fusese de asemenea campioana Ligii Naţionale. Cristi Mâinea, Dani Mâinea, Vlad Corpodean şi Cezar Bărăgău s-au impus în finală, cu scorul de 22-15, în faţa celor de la CSM Târgu Jiu, una dintre revelaţiile turneului de la Constanţa (Andrei Gheorghe, George Pavel, Alexandru Berca şi Camil Berculescu).

Drumul spre finală le-a adus în cale constănţenilor a doua echipă a „Gladiatorilor din Tomis”, astfel că una dintre semifinale a fost o partidă între cele două echipe masculine Athletic, care nu s-au menajat absolut deloc. Christian Chiţu, Andrei Oprean, Vitalie Bălan şi Mario Lazăr au încheiat pe locul trei turneul după ce au cedat în semifinale cu 3x3 CSU Neptun Athletic 2, ca mai apoi să se impună în finala mică, scor 21-17, cu CSM Miercurea Ciuc (Sebastian Ionescu, Cornel Cioacătă, Nicu Ciucă, Norbert Kelemen). De altfel, CSM Miercurea Ciuc a fost şi singura echipă care a putut învinge echipa campioană a „Gladiatorilor din Tomis”, în faza grupelor, scor 21-19.

În competiţia U23, 3x3 CSU Neptun Athletic U23 a obţinut medaliile de bronz, după un meci câştigat cu CS Agronomia (21-13) şi după ce a fost nevoită să-l înlocuiască pe Alexandru Coconea cu Vitalie Bălan, din rosterul echipei făcând parte Andrei Oprean, Nicu Ciucă şi Christian Chiţu.

XXX

Aşadar, au fost trei zile senzaţionale cu baschet 3x3 din plin la Sala Sporturilor, fiind deschis astfel sezonul de vară al turneelor.

Competiţia de la Constanţa a fost organizată de Federaţia Română de Baschet, în colaborare cu Sport Arena Streetball şi susţinută de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Primăria Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi alţi parteneri.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4252 secunde