Tenis / Simona Halep nu va mai juca în acest an. „2022, ai fost interesant, ne revedem pe teren, 2023!”

231
1
Tenis / Simona Halep nu va mai juca în acest an. „2022, ai fost interesant, ne revedem pe teren, 2023!” - 1-1663249450.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep a anunţat, joi, 15 septembrie, că nu va mai juca în acest an, la câteva zile după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la nas.

„Aş dori să vă informez despre situaţia mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta şi, aşa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtăşesc sentimentele mele profunde.

După cum ştiţi deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie am fost foarte aproape să renunţ la tenis fiindcă nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate şi am crezut că este timpul să mă opresc pentru că este nesănătos din punct de vedere emoţional.

Apoi am avut norocul să descopăr academia lui Patrick unde am simţit atât de multă pasiune încât asta mi-a redat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că mai pot juca un tenis de bun nivel. Eram total deschisă la tot ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac şi la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin.

Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10.

Atunci când hotărăsc ceva, întotdeauna merg până la capăt, iar eu am avut încredere 100% în Patrick, aşa că am vrut ca numai oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simţit că asta trebuie făcut: să mă implic pe deplin în acest proiect. A fost o perioadă foarte grea, fiindcă întotdeauna am pus presiune pe mine şi, avându-l lângă mine pe cel mai bun antrenor, am simţit şi mai multă presiune să câştig şi să mă descurc bine.

Asta s-a încheiat cu atacul de panică din timpul meciului meu de la Paris. Am simţit că la Roland Garros este momentul să joc foarte bine datorită a tot ce am realizat acolo. Nu am putut face faţă presiunii şi am clacat.

Apoi am vorbit cu Patrick şi i-am spus că trebuie să mă relaxez pentru că nu pot juca cu presiunea pe care eu am pus-o asupra mea şi i-am cerut să aibă răbdare cu mine în următoarele 6 luni. Fără aşteptări. M-a ascultat, a fost de acord şi m-a susţinut 100%.

După aceea am putut să joc cel mai bun tenis al meu. Iar mai repede decât mă aşteptam, în doar 2 luni, am revenit în top 10. Obiectiv atins!

Însă după aceea, când am pierdut la US Open, mi-am dat seama că sunt complet epuizată din punct de vedere mental. Având deja de mulţi ani probleme cu respiraţia care s-au agravat cu timpul, am decis să urmez sfatul medicilor mei şi să fac operaţia necesară.

Nu am putut să o fac mai devreme fiindcă nu am găsit cele trei luni necesare pentru recuperare, deoarece tenisul a fost întotdeauna prima prioritate în viaţa mea. Dar am simţit că este momentul potrivit să o fac şi, de asemenea, să fac ceva pentru mine ca persoană. De aceea am făcut şi partea de estetică, pe care am vrut de mult s-o fac, deoarece nu-mi plăcea deloc nasul meu. Aşa că am făcut-o, am rezolvat partea funcţională şi partea estetică. Ştiu că mulţi dintre voi mă pot înţelege.

Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc decât la recuperare. Ceea ce este sigur este că nu voi mai putea juca în acest an în niciun turneu oficial.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin cu de toate. Ne vedem pe teren, 2023!!

Simt că încă mai am multe de făcut pe terenul de tenis şi încă mai am câteva obiective”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Foto: Facebook / Simona Halep

Comentează știrea

Dorrell
16 septembrie 2022
DECIZIE

Simona felicitări pentru hotărârea de a te despărți de Iuruc și Papu. E viața ta și numai tu trebuie să hotărăști. Papu și bunica ta să-și vadă de viața lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6141 secunde