Preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin 2023

Un sfert de oră de coşmar! Tricolorii, şanse aproape nule în barajul cu Macedonia de Nord

338
Un sfert de oră de coşmar! Tricolorii, şanse aproape nule în barajul cu Macedonia de Nord - 1-1647610984.jpg

Articole de la același autor

Handbalul masculin românesc a luat-o serios la vale, în ultimii ani, şi nu dă semne că s-ar putea opri din alunecarea pe toboganul ruşinii. Tricolorii nu mai sperie pe nimeni, nu se mai pot lua la trântă cu adversari mai răsăriţi, iar turneele finale de Europene sau Mondiale sunt privite doar la televizor.

Naţionala masculină de handbal a României a suferit o înfrângere grea, scor 22-30 (13-16), în partida cu Macedonia de Nord, disputată la Skopje, în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023.

Susţinuţi de un public frenetic, handbaliştii macedoneni au început în forţă şi au condus cu 3-0 şi 5-1, dar tricolorii au echilibrat treptat balanţa, tabela indicând egalitate în minutul 16, 10-10. Până la pauză, gazdele au mai apăsat o dată acceleraţia şi, profitând şi de descalificarea lui Dan Racoţea, au intrat la cabine cu un avans de trei goluri, 16-13.

La reluare, Macedonia de Nord s-a desprins la cinci goluri, 19-14, şi se părea că zarurile au fost aruncate, dar românii au găsit resurse pentru a reintra în joc, iar în minutul 45, tabela indica doar un avantaj fragil al gazdelor, 21-20. Ultimul sfert de oră a fost unul de coşmar pentru jucătorii antrenaţi de Xavier Pascual, care s-au întrecut în erori, iar până la final au reuşit să mai înscrie doar două goluri! De partea cealaltă, macedonenii au zburdat şi au „ciuruit” poarta României în nouă rânduri.

Pentru România, au marcat: Gabriel Cumpănici 5, Dan Racoţea 3, Gabriel Burlacu 3, Adrian Rotaru 3, Nicuşor Negru 4, Bogdan Mănescu 2, Gabriel Ilie 1, Octavian Bizău 1.

În poartă Dani Vasile, de la HC Dobrogea Sud, a fost titular, dar a fost schimbat cu Ionuţ Iancu. În repriza a doua, goal-keeper-ul Constanţei a intrat la un 7 metri în faţa vedetei Kiril Lazarov, lider în teren, dar şi antrenor al Macedoniei de Nord.

Ionuţ Iancu a apărat 11 şuturi, încheind cu un procentaj de 34,38%, superior celui al fostului său coleg de la HCDS, Nikola Mitrevski (29,63%), care a parat opt aruncări.

Singura veste bună după deplasarea de la Skopje este aceea că interul stânga Gabriel Ilie, de la HC Dobrogea Sud, a devenit indispensabil la linia de 9 metri pentru naţionala tricoloră, tânărul jucător evoluând aproape tot meciul.

Pentru gazde, a pus umărul la victorie şi fostul jucător al Constanţei Branko Angelovski, acum antrenor secund al naţionalei ţării sale.

În urma acestui eşec sever, tricolorii şi-au compromis şansele de calificare în faza următoare a preliminariilor.

Manşa secundă a barajului se va juca pe 19 martie, de la ora 18.00, la Sala Dinamo din Bucureşti.

XXX

Misiune infernală şi pentru un alt handbalist de la HC Dobrogea Sud, interul stânga Marin Vegar, care a jucat pentru Bosnia-Herţegovina contra Greciei, la Chalkis. Bosnia a fost învinsă, scor 17-24, iar returul este programat sâmbătă, 19 martie, la Tuzla.

Foto: eurosport.ro / Eurosport

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4136 secunde