Octavian Tileagă:

"Vom avea cinci înotători la Jocurile Olimpice"

523

Articole de la același autor

Campionatele Internaționale de înot, recent încheiate la București, au oferit un motiv de sărbătoare pentru delegația României ce se va deplasa la Jocurile Olimpice. Sportivii români au înotat într-un ritm foarte bun și au reușit îndeplinirea baremului ce asigură prezența la Rio de Janeiro, în această vară. 


Astfel, înotul românesc va fi repre-zentat la întrecerea olimpică de Norbert Trandafir, Robert Glință, Marius Radu, dar și de ștafeta 4x100 metri (Marius Radu, Daniel Macovei, Alin Coste și Norbert Trandafir).


Competiția a fost deschisă pentru juniori, tineret și seniori, unde au concurat și sportivii legitimați la Palatul Copiilor Constanța și CS Farul Constanța, aflați sub îndrumarea profesorilor Octavian Tileagă, respectiv Veronica Macovei.


"A fost o întrecere extrem de motivantă pentru sportivii români fiindcă era ultima lor șansă de a-și îndeplini baremul de olimpiadă și chiar mă bucur că au reușit să profite. Sunt fericit că s-a calificat și Marius Radu, un pariu mai vechi de-al meu de pe vremea când eram antrenor federal. Vom avea cinci sportivi prezenți la Jocurile Olimpice, un adevărat motiv de mândrie", a declarat profesorul Octavian Tileagă, care a fost și Șeful Arbitrilor.


Înotătorii de la Palatul Copiilor au fost mezinii competiție, însă au reușit să țină pasul onorabil cu mai expe-rimentații lor competitori. Juniorii Andreea Vlaicu, Simina Stroe, Mihai Popescu, Cristian Tranulea, Adrian Stoicescu, Răzvan Constantin și Mara Constantin (CS Farul), au încercat să compenseze pauza de pregătire din această perioadă, cu efortul, dorința și ambiția arătate. 


Octavian Tileagă s-a declarat mulțumit de cum au decurs lucrurile: "Într-o oarecare măsură sunt mulțumit de evoluțiile sportivilor mei. Aș fi vrut ca toți să-și stabilească noi recorduri personale, fără excepții. Dar asta se întâmplă când întrerupi pregătirea din diverse motive. De când cu acele tragedii de la Dinamo (Patrick Ekeng și Cornel Chiuariu - polo), copiii nu mai au voie în bazin fără prezența mea. Mi-au plăcut mult Cristian Tranulea și Andreea Vlaicu, sportivi foarte talentați, care au înotat foarte bine. Mai avem de corectat unele greșeli tehnice dar suntem optimiști fiindcă au arătat multă ambiție."


De la CS Farul Constanța, Atila Abibula și Alexandra Radu au concurat în întrecerea seniorilor și au obținut rezultate foarte bune. Atila Abibula a ob-ținut medalia de argint în proba de 200 m bras, locul 6 la 100 m bras, și locul 11 la 50 m bras. În schimb, Alexandra Radu a terminat pe locul 6 proba de 200 m bras și pe 14 pe cea de 50 m bras.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5525 secunde