Vrei să arzi rapid calorii? Hai la o partidă de squash!

138
Vrei să arzi rapid calorii? Hai la o partidă de squash! - vrei-1400257525.jpg

Articole de la același autor

Squash-ul este un sport în plină ascensiune în România. Se înmulțesc terenurile și sunt oameni pasionați care au pus chiar bazele Federației Române de Squash. În Constanța, există un singur complex unde se joacă squash, la West Side din incinta Maritimo Shopping Center.

Squash-ul poate fi considerat un hobby, care se adresează tuturor categoriilor de persoane. Este un sport antrenant și solicitant, care te ajută și să arzi calorii.

"Se adresează tuturor celor care pot ține racheta în mână. Este un sport specific aerob, se aseamănă puțin cu tenisul, dar diversitatea loviturilor și faptul că ambii jucători sunt pe aceeași parte a terenului fac diferența. De asemenea, o regulă foarte importantă pe care se pune accentul este cea de fair-play", spune vicepreședintele Asociației Club Sportiv Squash West Side, Ilie Bănică.

Regulile jocului

Jocul de squash se desfășoară între doi jucători pe un teren mărginit de patru pereți. Fiecare serviciu trebuie să atingă peretele frontal între linie și plafon. În caz contrar, serviciul este pierdut. O linie orizontală este trasată la circa 48 cm de sol (partea superioară). Schimburile de mingi, altele decât primul serviciu, trebuie să atingă peretele deasupra acestei linii. Dacă mingea atinge linia, se consideră minge bună. Pe podea, în partea din spate a terenului, sunt trasate două pătrate. Acestea se folosesc la serviciu. Jucătorul la serviciu trimite mingea în peretele frontal, deasupra liniei de serviciu. Este obligatoriu ca mingea să atingă peretele frontal în zona admisă. Mingea trebuie să cadă în pătratul primitorului. Dacă mingea cade în afară, este considerată "out" și se schimbă serviciul. În timpul jocului, mingea are voie să cadă cel mult o dată pe podea înainte de a fi trimisă din nou în perete de către al doilea jucător.

"Se joacă setul până la 11 puncte. În caz de egalitate, la diferență de două puncte. Se poate face punct după fiecare greșeală a adversarului. Este un joc logic, îți dezvoltă capacitatea de gândire", ne explică interlocutorul nostru.

Abonamente și reduceri

Cei care își fac abonamente până la data de 30 septembrie vor plăti 350 lei, pentru 12 ore de squash și 210 lei, pentru șase ore. De asemenea, reprezentanții West Side spun că iau în considerare și introducerea unor abonamente și beneficii pentru elevi și studenți.

v v v

Istoricul squash-ului își are rădăcinile în Franța și s-a dezvoltat din cel puțin alte cinci sporturi care implică rachete, mănuși și mingi. La început, acest sport era folosit pentru divertisment, fetele și băieții loveau mingile pe aleile și străzile înguste franceze. Sportul propriu-zis a fost inventat în Marea Britanie, la Școala Harrow, în jurul anului 1830, unde elevii au observat că mingea de racquets găurită necesită mult mai mult efort din partea jucătorilor, care trebuie să se deplaseze spre minge, nu să o aștepte. Squash-ul s-a răspândit rapid în SUA și Canada, iar mai apoi în toată lumea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2705 secunde