Veşti bune pentru utilizatorii TikTok! Youtube are un concurent de temut

375
Veşti bune pentru utilizatorii TikTok! Youtube are un concurent de temut - gettyimages1228783329-1646119103.jpg

Articole de la același autor

Reţeaua socială TikTok le va permite de acum utilizatorilor săi să posteze videoclipuri cu o durată de până la zece minute, faţă de trei minute până acum, o nouă iniţiativă pentru a concura cu principalul său rival, YouTube, relatează AFP, citată de Agerpres.

Decizia, raportată de mai multe mass-media americane şi confirmată pentru AFP de un purtător de cuvânt al TikTok, vine la mai puţin de opt luni de la creşterea duratei maxime a videoclipurilor de la unu la trei minute.

"Sperăm că acest lucru va deschide şi mai multe posibilităţi pentru creatorii noştri din întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei grupului chinez ByteDance.

Specializat în videoclipuri scurte, chiar foarte scurte pentru că multe dintre ele au încă o durată mult sub un minut, TikTok va păşi hotărât pe teritoriul YouTube, referinţa în materie de conţinut generat direct de utilizatori.

În martie 2021, YouTube a căutat, la rândul sau, să se poziţioneze pe teritoriul TikTok prin lansarea YouTube Shorts, care permite înregistrarea de videoclipuri cu o durată de până la 60 de secunde.

La rândul său, Instagram a creat deja Reels, în august 2020, pentru a le permite, de asemenea, utilizatorilor reţelei sociale a grupului Meta (Facebook) să-şi creeze propriul conţinut video.

Diferenţa dintre TikTok şi YouTube "s-a redus şi videoclipuri mai lungi ar putea ajuta TikTok să revină pe drumul cel bun", a comentat Jasmine Enberg, analist al Insider Intelligence.

"Videoclipurile mai lungi le oferă creatorilor mai multe oportunităţi de monetizare", a adăugat ea, şi "deschid calea către mai multe formate pentru a creşte activitatea publicitară a TikTok", a mai spus Jasmine Enberg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7256 secunde