Franţa organizează o conferinţă europeană privind suveranitatea digitală

492
Franţa organizează o conferinţă europeană privind suveranitatea digitală - franta-1644160857.jpg

Articole recomandate

Guvernul francez organizează, luni şi marţi, la Paris, o conferinţă europeană privind suveranitatea digitală, despre care francezii consideră că este din ce în ce mai divizată în cadrul Uniunii Europene, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Suveranitatea digitală se referă la capacitatea ţărilor europene de a-şi păstra controlul asupra destinului lor în ceea ce priveşte tehnologia digitală şi internetul fără a se trezi legaţi de giganţii americani şi chinezi care au construit adevărate imperii comerciale globale.

„Acesta este un obiectiv care ne animă de câţiva ani” şi care este din ce în ce mai divizat la nivel european, a indicat biroul secretarului de stat francez pentru digital, Cedric O. „Comisia Europeană, statele membre şi Parlamentul European încep să susţină aceste teme şi asta se vede în cazul subiectelor strategice”, cum ar fi proiectele în curs la nivel european privind reglementarea internetului, DSA (Digital Services Act) şi DMA (Digital Markets Act).

La conferinţă, vor fi prezenţi comisarii europeni Mariya Gabriel (Inovaţie), Margrethe Vestager (Concurenţă), Thierry Breton (Piaţa internă), miniştrii europeni - Carme Artigas, secretar de stat spaniol pentru digital şi omologul său italian Vittorio Colao -, precum şi mai multe autorităţi de reglementare europene, care vor participa la dezbateri la faţa locului sau de la distanţă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde