Cecuri de 500 milioane de dolari, găsite la Zidul Plângerii

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 516
Sute de cecuri cu o valoare de circa o jumătate de miliard de dolari au fost găsite într-un plic aflat aproape de Zidul Plângerii, locul din Ierusalim cel mai iubit de evreii din întreaga lume, a informat fundația care administrează situl, citată de AFP. 

"Trecătorul cinstit care a găsit prețiosul plic cu 507 cecuri s-a conformat legii și l-a adus la poliție, de unde proprietarul său îl va putea recupera", a spus într-un comunicat Western Wall Heritage Foundation, instituția israeliană care adminis-trează Zidul Plângerii.
Conform tradiției, credincioșii evrei introduc o hârtie rulată pe care și-au scris dorințele și speranțele în spațiile dintre pietrele zidului, rămășițe ale celui de-al doilea templu evreiesc distrus de legiunile romane ale lui Titus, în anul 70 al erei creștine.
"În plic, se găseau sute de cecuri fiecare de aproape un milion de dolari și el a fost adus la biroul de obiecte pierdute al poliției", a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al insti-tuției, Micky Rosenfeld.
"Verificăm originea lor și se pare că este vorba de cecuri adevărate", a adăugat el, precizând că actele provin din diferite țări. Western Wall Heritage Foundation a anunțat că sunt "cecuri din Nigeria", subliniind că primește din când în când cecuri din țări africane, "majoritatea neaco-perite". 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei