SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul spion

de Sorin MIHALACHE Vineri, 10 Mai 2024 131
Statele Unite au adăugat pe lista lor neagră comercială 37 de entităţi chineze, printre care unele companii având legătură, potrivit Washingtonului, cu survolarea teritoriului american de către un balon chinez acuzat de a fi spion şi care a survolat teritoriul american la începutul anului 2023, informează agenţia AFP.
Departamentul Comerţului a transmis că îi vizează şi pe cei care doresc să achiziţioneze produse americane pentru a face să progreseze capacităţile tehnologice cuantice ale Chinei.
„Aceste activităţi au aplicaţii militare substanţiale şi constituie o ameninţare semnificativă la adresa securităţii naţionale americane”, a subliniat departamentul într-un comunicat.
Companiile adăugate la lista de entităţi pot obţine articole şi tehnologie americană doar cu autorizaţie guvernamentală. Unele entităţi vizate sunt, de asemenea, legate de progrese în programele nucleare ale Chinei sau implicate în transportul de articole controlate spre Rusia după invadarea Ucrainei de către Moscova în 2022. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei