Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” a devenit şcoală de aplicaţie. „Elevii vor fi implicaţi în diferite proiecte”

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 17 Iulie 2023 3368
Alături de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Grădinişţa nr. 45, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” a devenit şcoală de aplicaţie.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, acest lucru s-a întâmplat pentru că unitatea şcoală are profesori și învățători specializați, care pot fi mentori pentru studenţii înscrişi la programe universitare de formare pentru cariera didactică, inclusiv masterat didactic, sau la alte programe de formare direct relevante pentru domeniul educaţiei. Selectarea a fost posibilă şi datorită faptului că Şcoala „Ferdinand” are baza materială necesară unui învățământ de calitate. Care sunt avantajele pentru elevi? Practic, este îmbunătățită predarea, învățarea și colaborarea în întreaga școală, crește motivația elevilor prin lecții interactive, o mai bună înțelegere a teoriei predate și a studiilor de caz. Totodată, acestora le vor fi oferite posibilităţi de dezvoltare a unor abilităţi complexe, precum capacităţi cognitive de nivel superior, rezolvarea problemelor, colaborarea şi comunicarea. De asemenea, elevii vor fi implicaţi în diferite proiecte, asumându-şi o responsabilitate mai mare pentru propriul proces de învăţare decât în cazul activităţilor bazate pe modele tradiţionale. Nu în ultimul rând, au precizat cadrele didactice, elevii își dezvoltă gândirea critică și creativitatea.
Precizăm că potrivit art. 5 din Ordinul 4813/2020, statutul de școală de aplicație, membră a rețelei naționale a școlilor de aplicație, este dobândit de unitățile de învățământ preuniversitar, altele decât unitățile cu profil pedagogic, pentru o perioadă de minimum cinci ani și este aprobat prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.
La expirarea perioadei de minimum cinci ani, la solicitarea unităților de învățământ preuniversitar - școli de aplicație, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean și cu avizul Ministerului Educației, statutul de școală de aplicație poate fi prelungit, pentru o perioadă egală cu perioada inițială.
Pentru organizarea și desfășurarea stagiilor practice pedagogice, instituțiile de învățământ superior încheie contracte cu școli de aplicație din rețeaua națională, în care să existe profesori mentori și/sau profesori cu experiență didactică și cu activitate metodică, care predau discipline pedagogice sau care au experiență metodică relevantă/de mentorat didactic în specialitatea disciplinelor/ domeniilor pentru care se organizează stagii practice pedagogice.
Taguri

Comentează știrea

Eori
ieri, ora 21:05

Oare Există Cineva, Care Să O Înlocuiască Pe Acea Învățătoare Cu Numele" Făcăianu Nuștiu Cum ! Pentru Că: Ar Fi Mai Bine. Femeia Aia Cu Numele De Făcăianu Nuștiu Cum Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Această Școală Generală Gimnazială], Cu Numărul 31 Din Brașov, Pentru Răutatea Care O Are Asupra Elevilor, Deoarece Femeia Aia Cu Numele De Făcăianu Nuștiu Cum, Știe Să Țipe Și Să Urle La Elevi, Și Atât, Tot Odată Violența, Bătăile, Bătăușii, Și Bătăușele Trebuie Să Dispară Definitiv Din Instituțiile De Învățământ Din România: https://youtu.be/xGyEHNHz_zo?si=MwMXsWJbeUXRKxmD Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei