Teatrul de Stat din Constanța și-a adaptat nevoile de "forță de muncă"

de Simona ANGHEL Joi, 21 Septembrie 2023 34077
Ca de fiecare dată, și în ședința de miercuri, 20 septembrie, a Consiliului Județean Constanța au fost supuse votului o serie de proiecte din domeniul cultural, întrucât majoritatea instituțiilor se află în subordinea acestei autorități.
După cum deja am consemnat, datorită prestigiului incontestabil de care se bucură în elita teatrului românesc și în ciuda faptului că încă nu este declarat „național”, Teatrul de Stat din Constanța onorează în această perioadă o serie de invitații la importante festivaluri și manifestări culturale de profil. Pentru participarea la aceste evenimente, care reprezintă o recunoaștere a valorii instituției, a fost necesară rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, rectificare realizată între capitole și votată ieri, 20 septembrie, în unanimitate.
Un alt proiect de hotărâre ce privește Teatrul de Stat din Constanța a avut ca obiect aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare. Având în vedere faptul că pregătirea tehnică a spectacolelor impune folosirea de aparatură complexă, a cărei utilizare necesită atât cunoștințe tehnice și de programare, cât și viziune artistică, pentru a asigura imperioasa nevoie de personal tehnic de calitate, cu studii în domeniu, Teatrul de Stat Constanța a propus câteva modificări față de ultima structură organizatorică aprobată. În acest sens, au fost desființate trei posturi vacante ce necesitau studii medii, respectiv ”muncitor mecanic", ”Maestru sunet" și ”Actor” treapta l, în locul acestora fiind înființate posturi pe studii superioare, respectiv, “Regizor scenă (tehnic)”- gradul I, ”Operator sunet"- gradul IA și ”Actor” - gradul 1. Numărul total de posturi rămâne neschimbat.
Trei mari proiecte de restaurare au mai primit bani de la bugetul județean
Ultimele trei proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean s-au referit la actualizarea unor devize generale pentru trei mari proiecte de restaurare aflate la ora actuală în șantier.
Este vorba despre proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, a cărui valoare totală actualizată a investiției se ridică la 6.724.585,98 lei fără TVA. De asemenea, pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium (Hârșova)”, valoarea rezultată ca urmare a aplicării formulei de ajustare este de 9.180.240,03 lei fără TVA, în timp ce pentru proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, valoarea actualizată a investiției se ridică la 15.143.967,82 lei fără TVA.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei