După patru ani de judecată

Concurs Abuzurile Consiliului Județean Constanța au fost îndreptate de judecători

832

Articole de la același autor

# Este vorba de aproape 1,5 milioane de lei, bani care vor fi plătiți din buzunarele noastre, ale contribuabililor, deși, în mod normal, aceste sume ar trebui imputate președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și consilierilor care au aprobat decizia ilegală de reorganizare a instituțiilor de cultură

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dat, ieri, câștig de cauză artiștilor constănțeni care au fost, în 2004, victimele reorganizării teatrelor de către Consiliul Județean Constanța, la inițiativa lui Nicușor Constantinescu.
Este vorba de aproximativ 30 de artiști constănțeni care au fost concediați abuziv și care au obținut în instanță ceea ce, de drept, li se cuvine. Instanța a constatat nulita-tea absolută a deciziilor de încetare a contractelor de muncă emise în data de 1 septembrie 2004 în numele Teatrului "Ovidius" și Teatrului de Revistă "Fantasio".
Prin sentință, judecătorii obligă județul Constanța să plătească artiștilor concediați abuziv despăgubirile reprezentând drepturile salariale actualizate cu indicele de inflație pentru perioada 1 septembrie 2004 -14 noiembrie 2007. Hotărârea instanței este executorie, dar poate fi atacată în recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Potrivit expertizei contabile efectuate în proces, valoarea totală a despăgubirilor se ridică la aproape 1,5 milioane lei.
Avocatul Ion Popescu, cel care a reprezentat interesele artiștilor în proces, ne-a declarat că soluția pronunțată este una legală și întemeiată.
"Justiția nu avea cum să nu sesizeze justețea demersului reclamanților. Din nefericire, locuitorii orașului Constanța vor fi cei care vor fi obligați să suporte plata unor sume uriașe, fără ca acestea să fie recuperate de la cei vinovați. În mod firesc, cei care ar trebui să plătească sunt cei care au votat hotărârea de consiliu nelegală prin care se desființează instituțiile teatrale. Suntem încă o dată în fața dovezilor clare ale disprețului manifestat față de oameni și față de instituțiile de cultură de către Consiliul Județean Constanța" a mai afirmat Ion Popescu.
Reamintim că printr-o sentință definitivă a Tribunalului Iași, avocatul Ion Popescu a obținut anularea hotărârii 150/2004, prin care au fost reorganizate Teatrele Dramatic și Fantasio și înființat Teatrul Național Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0863 secunde