Academia Americană de Film şi-a cerut scuze actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather

99
Academia Americană de Film şi-a cerut scuze actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather - filmscuz2-1660671886.jpg

Articole de la același autor

La aproape 50 de ani după ce a fost huiduită pe scena premiilor Oscar pentru că a refuzat un premiu în numele lui Marlon Brando în semn de protest faţă de tratamentul aplicat de Hollywood nativilor americani, actriţa Sacheen Littlefeather a primit scuze din partea Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, a anunţat organizaţia, relatează AFP şi dpa.

Actriţa şi activista Sacheen Littlefeather a fost huiduită la ceremonia din 1973, când a explicat de ce Marlon Brando, care nu a participat, nu a putut să accepte premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru filmul Naşul.

Mai târziu, ea a afirmat că agenţii de securitate au trebuit să-l oprească pe actorul John Wayne să nu o agreseze fizic.

„Insultele pe care le-aţi suferit din cauza acestei declaraţii au fost deplasate şi nejustificate”, se afirmă în scrisoarea trimisă în iunie de preşedintele de atunci al Academiei, David Rubin.

„Povara emoţională pe care aţi purtat-o şi costul propriei cariere în industria noastră sunt ireparabile”, se mai arată în scrisoare.

„De prea mult timp, curajul de care aţi dat dovadă a rămas nerecunoscut. Pentru aceasta, vă oferim atât cele mai sincere scuze, cât şi vă exprimăm sincera noastră admiraţie”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : 10 curiozități despre statueta Oscar
Pagina a fost generata in 0.3195 secunde