Adunarea Naţională franceză, vot favorabil acordului de securitate dintre Paris şi Kiev

98
Adunarea Naţională franceză, vot favorabil acordului de securitate dintre Paris şi Kiev - 1-1710321575.jpg

Articole de la același autor

Adunarea Naţională franceză (camera inferioară a parlamentului) a acordat un sprijin larg acordului de securitate dintre Paris şi Kiev, în pofida abţinerii extremei drepte şi a opoziţiei stângii radicale şi a comuniştilor, în cadrul unui vot simbolic, relatează agenţia AFP.

După îndelungi dezbateri, 372 de deputaţi au votat pentru şi 99 împotrivă, a anunţat la finalul votului preşedinta Adunării Naţionale, Yaël Braun-Pivet.

Ajutorul pentru Ucraina a devenit una din temele campaniei electorale, cu trei luni înaintea alegerilor europarlamentare, în special după ieşirile publice ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care nu exclude trimiterea de trupe la sol şi nu doreşte să fie pusă nicio limită în sprijinul acordat Kievului.

Textul supus votului este acordul de securitate franco-ucrainean din 16 februarie. Încheiat pentru o perioadă de 10 ani, el include o consolidare a cooperării militare, în particular în domeniile artileriei şi apărării aeriene.

În 2024, Parisul promite să furnizeze sprijin suplimentar de până la trei miliarde de euro, o finanţare ce ar putea provoca întrebări din partea opoziţiei, în contextul în care guvernul tocmai a anunţat tăieri bugetare în politicile naţionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.553 secunde