Alte fragmente umane, printre rămășițele epavei avionului malaezian

2664
Alte fragmente umane, printre rămășițele epavei avionului malaezian - rtr3z3nl-1416140553.jpg
Resturi umane au fost descoperite duminică printre fragmentele epavei avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit pe 17 iulie, în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, relatează Ria Novosti. Acestea sunt în prezent ambalate în pungi speciale, iar ulterior vor fi depuse într-o cameră frigorifică.

Numeroase rămășițe umane și efecte personale ale victimelor au fost deja colectate la fața locului în trecut. Până în prezent, resturile celor 298 de victime au fost identificate și ministrul olandez al afacerilor externe, Bert Koenders, a avertizat că rămășițele a nouă alte persoane ar putea să nu fie găsite niciodată. "Dacă resturi umane sunt găsite în cursul operațiunilor, ele vor fi de asemenea transportate", a precizat el duminică, potrivit AFP.

Experți din domeniul securității din Olanda au început duminică evacuarea fragmentelor avionului, care se pare că a fost doborât în estul Ucrainei, într-o localitate situată nu departe de Donețk, la patru luni după tragedia în care Occidentul întrevede mâna Moscovei.

Primul transport cu fragmente ale avionului malaezian a plecat deja spre cea mai apropiată stație de cale ferată, de unde va porni spre Harkov, oraș din estul Ucrainei, dar controlat de autoritățile de la Kiev, iar apoi spre Olanda.

Evacuarea fragmentelor epavei avionului a fost îndelung amânată din cauza insecurității în această regiune, unde violențele între armata ucraineană și separatiști sunt frecvente, în pofida armistițiului semnat la 5 septembrie de ambele părți, dar care nu este respectat în totalitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde