Apariție rară a uneia dintre cele mai puternice arme ale SUA

103
Apariție rară a uneia dintre cele mai puternice arme ale SUA - submarinsua-1642432412.jpg

Articole de la același autor

Una dintre cele mai puternice arme din arsenalul Marinei SUA a făcut o escală în Guam în weekend, într-una din rarele sale apariții. Este un mesaj transmis atât aliaților, cât și inamicilor, pe fondul tensiunilor tot mai mari din zona Indo-Pacifică, potrivit analiștilor citați de CNN.

USS Nevada, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Ohio, care transportă 20 de rachete balistice Trident și zeci de focoase nucleare, a intrat sâmbătă în baza navală din teritoriul insulei americane din Pacific. Este prima vizită a unui submarin cu rachete balistice - numit uneori „boomer” - în Guam din 2016 și doar a doua vizită anunțată din anii 1980.

„Vizita în port întărește cooperarea dintre Statele Unite și aliații din regiune, demonstrând capacitatea SUA, flexibilitatea, pregătirea și angajamentul continuu față de securitatea și stabilitatea regională din Indo-Pacific”, se arată într-un comunicat al Marinei SUA.

Mișcările celor 14 submarine „boomer” din flota Marinei SUA sunt de obicei secrete bine păzite. Datorită energiei nucleare, submarinele pot sta scufundate luni întregi, rezistența lor fiind limitată doar de proviziile necesare pentru echipajele de peste 150 de marinari.

Marina spune că submarinele din clasa Ohio stau în medie 77 de zile pe mare, înainte de a petrece aproximativ o lună în port pentru întreținere și aprovizionare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0861 secunde