Aripa de dreapta a opoziţiei conservatoare germane îşi formează propriul partid

209
Aripa de dreapta a opoziţiei conservatoare germane îşi formează propriul partid - 1-1705916415.jpg

Articole de la același autor

Aripa de dreapta a opoziţiei conservatoare din Germania a anunţat că se scindează şi îşi formează propriul partid, cu planuri de a candida la alegerile regionale din septembrie, informează agenţia AFP.

Werteunion („Uniunea Valorilor”) a transmis, după o adunare generală, că se separă de CDU, partidul fostului cancelar Angela Merkel, şi CSU, aliatul său regional din Bavaria.

Partidul va fi fondat rapid, astfel încât să poată participa la alegerile din landurile Turingia, Saxonia şi Mecklenburg-Pomerania de Vest din septembrie. Acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme în februarie, potrivit unor surse la curent cu acest subiect.

„Cu o largă majoritate, membrii Werteunion au votat pentru crearea unui partid cu acelaşi nume”, a declarat liderul său, Hans-Georg Maassen. „Partidul ar putea candida deja la alegerile regionale din estul Germaniei şi să lucreze cu toate partidele care sunt pregătite pentru schimbări politice în Germania”, a adăugat el, fără a exclude cooperarea cu partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Acest partid anti-imigraţie conduce în sondajele de opinie în trei alegeri de land din estul ţării, unde are cei mai mulţi susţinători.

Principalele partide, cum ar fi CDU şi Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, au exclus o coaliţie cu AfD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3755 secunde