Concurs Atac cu bâte, pistoale și săbii între clanurile interlope

2165

Articole de la același autor

Clanurile interlope constănțene "Frații" și "Spaniolul" s-au răfuit, din nou, în stradă. Aproximativ 100 de persoane, înarmate cu săbii, bâte, cuțite și pistoale cu gaze lacrimogene au distrus, joi seara, trei mașini de lux și un bar, iar până la sosirea polițiștilor s-au făcut nevăzuți.

Un bar care aparține societății "Cris&Gabi" SRL, din cartierul Coiciu, a fost devastat, iar mai multe mașini au fost distruse, joi seară, în urma unui scandal cu focuri de armă provocat de mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă a orașului.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21,00, pe strada Crinului, din cartierul Coiciu, unde au fost trase focuri de armă și s-au folosit arme albe, fără a fi înregistrate victime, ci doar pagube materiale.
Martorii le-au spus polițiștilor că aproximativ 20 de mașini, la bordul cărora se aflau cam 100 de persoane, au descins pe stradă și i-au atacat pe proprietarii unui bar în care se aflau membrii unei alte grupări rivale.
Potrivit anchetatorilor, în bar se aflau mai multe rude și prieteni de-ai lui Cristian Gheorghiu, zis Cristel, cunoscut ca făcând parte din gruparea "Frații".
Acesta a mai ajuns pe patul de spital și în urmă cu un an, după o răfuială între cele două clanuri.
Agresorii care, după cum susțin anchetatorii, fac parte din clanul "Spaniolul" au tras mai multe focuri de armă în stradă, au distrus două autoturisme parcate în fața barului și au încercat să intre cu forța peste persoanele aflate în local, care se baricadaseră înăuntru.
După ce au produs pagube semnificative, spărgând geamurile localului, agresorii au fugit cu mașinile cu care veniseră.
Atacul celor din gruparea "Spaniolul" a fost foarte rapid, iar la sosirea polițiștilor, chemați la fața locului, agresorii dispăruseră.
Zona a fost împrejmuită de cinci echipaje de Poliție, două de la Jandarmerie și unul de la Poliția Rutieră, care au găsit tuburi de cartușe ce proveneau de la un pistol cu gaze, un ciocan, un cuțit, precum și mai multe bâte.
Oamenii legii spun că ar fi vorba despre o reglare de conturi, în scandal fiind implicate persoane cunoscute ca făcând parte din două grupări din lumea interlopă a Constanței, care s-au răfuit de mai multe ori în ultimii ani, făcând victime printre membrii grupărilor și producând pagube materiale.
Vineri dimineață, anchetatorii au reluat cercetările la fața locului și i-au căutat pe cei implicați în scandal.
Conform anchetatorilor, unii dintre agresori sunt cunoscuți de polițiști după ce au fost implicați și în alte scandaluri, iar o parte dintre ei sunt figuri noi.
Persoanele implicate în scandal vor fi cercetate pentru distrugere și ultraj contra bunelor moravuri. Până la închiderea ediției, 12 persoane fuseseră identificate de oamenii legii și se aflau în audieri la sediul Poliției.
Cele două clanuri se răfuiesc de mai mulți ani. Membrii celor două bande și-au împărțit sferele de influență în Constanța, iar atunci când unii devin mai puternici financiar decât ceilalți, se ajunge la violențe. Ei au mai multe procese pe rol, însă nimeni nu a fost condamnat definitiv. Mai mult, atunci când polițiștii au reușit să-i prindă iar procurorii să-i aresteze, judecătorii i-au pus în libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7564 secunde