Concurs Autoritățile italiene au început operațiunile de extragere a combustibilului de la bordul vasului Costa Concordia

355

Articole recomandate

Autoritățile italiene au anunțat duminică începerea operațiunilor de pompare a celor 500.000 de galoane de combustibil aflate la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, eșuat în largul insulei Giglio (Toscana, centrul Italiei), transmite Associated Press.

Departamentul pentru protecție civilă a declarat că operațiunile de extragere a combustibilului au început duminică după-amiază, la aproape o lună după ce vasul s-a izbit de un recif și s-a răsturnat.

Planurile de golire a rezervoarelor de pe Costa Concordia au fost amânate inițial din cauza operațiunilor de căutare și salvare, iar apoi din cauza vremii nefavorabile. O scurgere de combustibil ar avea efecte dezastruoase pentru apele care scaldă insula Giglio, care face parte dintr-o zonă marină protejată.

Șaptesprezece oameni și-au pierdut viața la 13 ianuarie, când a avut loc incidentul, și 15 persoane sunt date dispărute. La bordul navei se aflau 4.229 de pasageri și membri ai echipajului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5566 secunde