Avion EgyptAir prăbușit: Examinarea cutiilor negre a început în Egipt

116
Avion EgyptAir prăbușit: Examinarea  cutiilor negre  a început în Egipt - cutiinegre-1466426468.jpg
Examinarea celor două cutii negre ale avionului companiei EgyptAir prăbușit în Mediterana în urmă cu o lună a început în Egipt cu extragerea cardurilor de memorie, a anunțat duminică după-amiază comisia de anchetă care a avertizat că exploatarea acestor înregistrări ar putea lua mai multe săptămâni, scrie AFP.

Numai analizarea înregistratoarelor de zbor vor permite să se afle cauzele prăbușirii zborului MS804 al companiei EgyptAir, care a căzut pe 19 mai în Marea Mediterană, între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de per-soane la bord, printre care 40 de egipteni și 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor.

Comisia egipteană de anchetă, sprijinită în activitatea sa de experți francezi din cadrul Biroului de Anchete și Analize (BEA) și ai producătorului european Airbus, a început sâmbătă să examineze bucăți din cele două cutii negre, potrivit unui comunicat dat publicității duminică.

"Cardurile de memorie au putut fi extrase din cele două înregistratoare, în laboratoarele Ministerului Aviației Civile la Cairo. Ele au fost uscate folosind o tehnologie corespunzătoare, într-o unitate de cercetare a armatei, a adăugat comunicatul, precizând că această operațiune a durat opt ore. În prezent, suntem pe punctul de a face teste electronice asupra celor două carduri", a menționat comunicatul. Un procedeu care servește la verificarea bunei stări de funcționare a cardurilor de memorie și care va fi urmat de faza de recuperare a datelor.

Vineri, comisia a atras atenția că analizarea datelor ar putea lua mai multe săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5228 secunde