Bulgaria a semnat cu Westinghouse acordul pentru un nou reactor la centrala de la Kozlodui

210
Bulgaria a semnat cu Westinghouse acordul pentru un nou reactor la centrala de la Kozlodui - 1-1686896367.jpg
Consorţiul nuclear american Westinghouse a anunţat că a semnat cu Bulgaria un acord preliminar pentru iniţierea construcţiei la centrala atomoelectrică de la Kozlodui a unui nou reactor, de tipul AP-1000, cu o putere de 1.000 de Megawaţi, transmite agenţia EFE.

Părţile au semnat un acord pentru construcţia unui reactor, cu o opţiune pentru un al doilea reactor, acestea urmând să fie blocul 7 şi, respectiv, 8 al centralei.

Construită cu tehnologie sovietică în anii '70, centrala de la Kozlodui a fost prevăzută cu şase reactoare. Patru reactoare vechi şi considerate periculoase au fost închise între anii 2002 şi 2006. În prezent, sunt operaţionale celelalte două reactoare, Unităţile 5 şi 6, care furnizează împreună 35-40% din necesarul de energie electrică al Bulgariei.

„Suntem încântaţi să începem lucrul pentru a furniza tehnologia reactorului de generaţia a III-a, cea mai avansată din lume, pentru a furniza energie curată şi fiabilă clientului nostru şi poporului bulgar”, a menţionat într-un comunicat directorul pentru sisteme energetice al Westinghouse, David Durham. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.847 secunde