Alegeri legislative în Bulgaria. GERB conduce, cu un mic avans

110
Alegeri legislative în Bulgaria. GERB conduce, cu un mic avans - 1-1680511361.jpg

Articole de la același autor

Un bloc condus de partidul GERB, de centru-dreapta, al fostului prim-ministru Boiko Borisov se află pe primul loc, cu un uşor avantaj, în urma scrutinului legislativ desfăşurat, duminică, în Bulgaria, indică rezultatele oficiale parţiale publicate după numărarea a 87% din voturi, transmite agenţia Reuters.

Rezultatele scrutinului, al cincilea în numai doi ani, arată că GERB şi mica formaţiune aliată SDS au obţinut împreună 26,6% din voturi, devansând blocul reformist prooccidental condus de „Continuăm schimbarea” (PP), creditat cu 24,5%, şi partidul naţionalist prorus Renaşterea, care a întrunit 14,4% din sufragii.

Pe locul al patrulea se află partidul MRF al etnicilor turci, cu 13%, urmat de Partidul Socialist Bulgar, cu 9% din voturi.

Rezultatele scrutinului indică faptul că vor urma îndelungi discuţii pentru o coaliţie, cu puţine şanse de a produce un guvern stabil, dată fiind antipatia personală între liderii principalelor două blocuri, o situaţie ce ar putea conduce la un şaselea tur de alegeri în cursul acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4721 secunde