Caz incredibil! O femeie a avut dureri timp de doi ani după o operație. Ce au făcut medicii care au operat-o

407
Caz incredibil! O femeie a avut dureri timp de doi ani după o operație. Ce au făcut medicii care au operat-o - hospital-1693848365.jpg

Articole de la același autor

Femeia a născut prin cezariană în 2020 la Spitalul din Auckland, Noua Zeelandă, iar în următoarele 18 luni, aceasta a suferit dureri abdominale. În 2021, după un episod de dureri severe, medicii i-au scos din abdomen un retractor. Luni, 4 septembrie, Comisarul pentru Sănătate și Dizabilități din Noua Zeelandă a găsit vinovată instituția care a operat-o pe femeie, potrivit The Guardian.


Retractorul Alexis, numit, pe scurt, AWR, a fost lăsat în interiorul mamei neozeelandeze după ce bebelușul ei a fost adus pe lume la spitalul din orașul Auckland în 2020. În urma investigațiilor inițiale în acest caz, Te Whatu Ora Auckland, fostul Consiliu de Sănătate al districtului Auckland, a susținut că nu a reușit să ofere îngrijiri corespunzătoare pacientei, care avea 20 de ani la momentul operației de cezariană.


Luni, Comisarul pentru Sănătate și Dizabilități din Noua Zeelandă, Morag McDowell, a constatat că Te Whatu Ora Auckland a încălcat codul drepturilor pacientului.


Raportul lui Morag arată că „un retractor Alexis (AWR), un dispozitiv cu care medicii trag înapoi marginile unei răni în timpul unei intervenții chirurgicale, a fost lăsat în abdomenul ei după cezariană. Acest lucru a făcut ca femeia să sufere de dureri abdominale cronice până când dispozitivul a fost descoperit întâmplător la o tomografie abdominală”. AWR-ul extra mare, „de mărimea unei farfurii de cină” și conceput ca să contracte inciziile cu diametrul de până la 17 cm, nu a fost detectabil cu raze X, conform raportului.


Acesta a fost în cele din urmă îndepărtat din abdomenul femeii în 2021, la aproximativ 18 luni de la procedura inițială. În timpul operației din 2020, în sală se aflau un medic chirurg, un chirurg primar, o asistentă de instrumentar, trei asistente medicale, doi anesteziști, doi tehnicieni de anestezie și o moașă de sală.


Dr. Mike Shepherd, directorul de operații al grupului Te Whatu Ora pentru Te Toka Tumai Auckland, și-a cerut scuze pentru eroare. „În numele serviciului nostru de sănătate a femeilor de la Te Toka Tumai Auckland și Te Whatu Ora, aș dori să spun cât de rău ne pare pentru ceea ce i s-a întâmplat pacientei și să recunosc impactul pe care acest lucru îl va fi avut asupra ei”, a declarat dr. Mike Shepherd. El a adăugat că serviciul medical a revizuit modul în care a fost îngrijită pacienta și că această reevaluare a dus la îmbunătățirea sistemelor și proceselor lor medicale, astfel încât în viitor să nu mai aibă loc incidente similare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5097 secunde