Val de sinucideri în rândul profesorilor din Coreea de Sud. Mii de angajați în educație cer protecție

424
Val de sinucideri în rândul profesorilor din Coreea de Sud. Mii de angajați în educație cer protecție - owm4zdnkzduzmddhmjnjnmmyoduwm2zi-1693844222.jpg

Articole de la același autor

Profesorii sud-coreeni denunță hărțuirea din partea părinților și elevilor, pe fondul unui val de sinucideri. Mii de angajați în educație au participat la un miting uriaș la Seul, cerând o mai bună protecție, informează The Guardian.


Problema bullying-ului și violenței în rândul studenților din țară a fost bine documentată. Dar profesorii cer acum o mai bună protecție pentru ei, pe fondul indignării tot mai mari față de relele tratamente aplicate personalului didactic, inclusiv acuzația de abuz asupra copiilor pentru disciplinarea elevilor.


Un profesor de școală elementară pe nume Koh a spus pentru Guardian: „Drepturile profesorilor sunt la fel de importante ca și drepturile elevilor. Și noi suntem hărțuiți de părinți și elevi, iar acest lucru trebuie să înceteze.”


Se estimează că 15.000 de oameni îmbrăcați în negru au participat luni la un miting în fața clădirii Adunării Naționale din Seul. Unii participanți au plâns când au fost citite discursuri pe scenă. Alte mitinguri au avut loc în toată țara. Mulți profesori și-au luat concediu pentru a participa la protestele de luni, iar unele școli au fost închise temporar, în ciuda faptului că autoritățile au declarat acțiunile ilegale și amenințau cu consecințe legale.


Kim, care a vrut să fie identificată doar după numele de familie, a spus că a venit la mitingul de la Seul pentru a-și arăta sprijinul. Ea a spus: „Profesorii sunt esențiali în modelarea viitorului copiilor noștri. Școlile ar trebui să fie sigure și nu locuri în care profesorii sunt abuzați.”


Mișcarea profesorilor a fost declanșată de moartea unei profesoare de școală elementară de 23 de ani, în iulie. Ea a fost găsită moartă la școala ei din Seul și se bănuiește că s-a sinucis după ce și-ar fi exprimat anxietatea față de plângerile unor părinți abuzivi. De atunci, profesorii din întreaga țară au organizat priveghiuri și demonstrații în fiecare weekend pentru a plânge moartea ei și a cere mai multe drepturi, culminând cu un miting ce a avut loc într-un weekend la Seul, unde s-au adunat până la 200.000 de profesori.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6957 secunde