Cehia va cumpăra tancuri germane Leopard, într-un contract comun cu alte state europene

107
Cehia va cumpăra tancuri germane Leopard, într-un contract comun cu alte state europene - 1-1718263333.jpg

Articole de la același autor

Republica Cehă a anunţat că va achiziţiona până la 77 de tancuri germane Leopard 2A8 în anii următori, în cadrul unui contract comun cu alte state europene, relatează agenţia AFP.

Noile tancuri urmează să înlocuiască vechile tancuri de concepţie sovietică ale armatei cehe, dintre care unele au fost expediate Ucrainei ca ajutor militar în războiul cu Rusia.

„Achiziţia comună cu mai multe alte state europene, printre care Germania, este fără îndoială avantajoasă”, a declarat premierul ceh Petr Fiala, fără a preciza celelalte ţări implicate în tranzacţie.

El a menţionat în schimb că armata cehă va cumpăra 61 de tancuri Leopard 2A8, cu o opţiune pentru alte 16, valoarea totală a părţii de contract ce revine Republicii Cehe fiind de aproximativ 2,3 miliarde de dolari, iar primele tancuri vor fi livrate în anul 2027. Modelul 2A8 este versiunea cea mai modernă a tancului german Leopard.

Pe lângă acestea, armata cehă a primit ca donaţie din partea Germaniei 15 de tancuri dintr-o versiune mai veche a modelului Leopard, respectiv Leopard 2A4, drept compensaţie pentru tancurile furnizate Ucrainei, urmând să primească încă o donaţie de 15 tancuri de acelaşi fel şi să cumpere alte 15 similare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde