Petre Grigoraș, amintiri de aur: "La Bacău, am vrut să scot echipa de pe teren"

922
Petre Grigoraș, amintiri de aur:

Articole de la același autor

Pe data de 21 iunie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul „Mihail Naca” din Constanţa va avea loc un eveniment de gală. Echipa FC Farul Constanţa care a promovat în anul 2001 în Divizia A va juca un meci demonstrativ împotriva formaţiei SSC Farul, echipă înfiinţată de suporterii constănţeni.

Antrenorul de atunci al Farului, Petre Grigoraş, este încântat că acest eveniment va avea loc şi abia aşteaptă reîntâlnirea cu foştii săi elevi.

„Sunt amintiri care rămân, indiferent câţi ani trec. Mă bucur că jucătorii şi suporterii au decis să facă o astfel de sărbătoare. Sperăm că vor veni foarte mulţi suporteri pentru că atunci, într-adevăr a fost ceva surprinzător pentru foarte multă lume ca barajul din acea perioadă să fie câştigat de noi. Încrederea şi şansa face parte din joc şi am reuşit să câştigăm într-un mod memorabil. Mai ales că ştim condiţiile în care s-a disputat acea dublă, dar până la urmă rămân lucrurile plăcute în amintirea tuturor. Sper ca şi acum, la reîntâlnire, să fie o atmosferă frumoasă. La final nu va conta rezultatul pentru că ei au avantaj având în vedere că vor fi mai tineri. Repriza a treia va fi importantă. Sper ca băieţii mei să dea dovadă de experienţă măcar acolo”, a declarat Petre Grigoraş.

Grigoraş îşi aminteşte cu plăcere de vremurile demult apuse şi a vorbit la superlativ despre acea perioadă.

„Eram un antrenor foarte tânăr, la început de drum. Entuziasmul era mare, dar nu aveam experienţă. Un an de zile am fost secund. Am ajuns la baraj ca şi antrenor principal. Eu am luat deciziile importante şi au fost bune pentru că am reuşit să promovăm. A venit domnul Bosînceanu care a pus lucrurile la punct şi ne-a ajutat din toate punctele de vedere. Aşa am ajuns la baraj cu un grup unit şi dornic de a face performanţă. Am creat ceva care a rămas în amintirea tuturor constănţenilor. A fost cea mai plăcută realizare din acea perioadă. Am avut încredere în fiecare dintre jucători”, a precizat Petre Grigoraş.

Tehnicianul a scos din „sacul” cu amintiri şi câteva întâmplări care au rămas în mintea tuturor celor care au trăit pe viu acele vremuri.

„Eu ştiu că pregătisem jocul şi ştiam ce ne aşteaptă acolo. La meciul tur am făcut un gest la un moment dat. Am luat o minge şi am aruncat-o spre tribuna oficială acolo unde erau nişte oaspeţi de seamă, mai ales preşedintele şi totodată primarul Bacăului, regretatul Dumitru Sechelariu. La meciul retur am avut o tentativă să scot echipa de pe teren, dar doar pentru a trage un semnal de alarmă, pentru că nu puteam să fac aşa ceva. Când am reuşit să marcăm şi noi, cred că i-am debusolat puţin pe arbitri care erau total împotriva noastră. Finalul a fost unul fantastic. Până şi conducerea noastră nu mai spera că acel baraj va fi câştigat de noi. Am învins echipa oraşului în care m-am născut. Dar aşa este viaţa uneori. Fiecare antrenor îşi face meseria acolo unde este plătit. A fost greu când ei au marcat, eram cu un picior în Liga a 2-a, dar ne-am mobilizat. A fost greu şi când am fost conduşi pe teren propriu cu 1-0. Sunt momente dificile pentru o echipă. La penalty-uri nu am avut nicio emoţie. Îmi aduc aminte că Zadea trebuia să bată al cincilea şi nu a mai apucat. Mi-a spus că dacă bătea dădea „scăriţă”. I-am spus că dacă rata îl omoram”, îşi aminteşte Petre Grigoraş.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde