China, acuzată că foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu

78
China, acuzată că foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu - 1-1713427206.jpg

Articole de la același autor

Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat în Congres că statul chinez foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează agenţia DPA.

„China a făcut paşi extraordinari în spaţiu, în special în ultimii 10 ani, dar sunt foarte, foarte secretoşi”, a declarat Nelson în comisia de buget a Camerei Reprezentanţilor din SUA, într-o intervenţie despre cererea de buget a agenţiei spaţiale americane pentru 2025. „Credem că o mare parte din aşa-numitul lor program spaţial civil este un program militar. Şi cred că, de fapt, suntem într-o cursă”, a adăugat el.

Nelson a subliniat, de asemenea, că „este de datoria noastră să ajungem pe Lună”. „Îngrijorarea mea este în cazul în care China ar ajunge prima acolo şi ar spune brusc «Ok, acesta este teritoriul nostru, staţi deoparte»”, a avertizat el.

Şeful NASA a spus că SUA nu îşi vor pierde avantajul global în spaţiu, „dar trebuie să fii realist că R. P. Chineză cheltuieşte într-adevăr mulţi bani pe asta şi că au mult loc de creştere în bugetul lor”. „Cred că ar fi mai bine să nu lăsăm garda jos”, a adăugat Nelson.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4419 secunde