Combaterea pirateriei pe mare, în atenția statelor lumii

112
Combaterea pirateriei pe mare, în atenția statelor lumii - combatereapiraterieipemare1-1669924891.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, la Jeddah (Regatul Arabiei Saudite) a avut loc reuniunea la nivel înalt a statelor semnatare ale Codului de conduită revizuit privind reprimarea pirateriei, a jafurilor armate împotriva navelor și activitățile maritime ilicite în vestul Oceanului Indian și în zona Golfului Aden. Acesta este cunoscut și sub numele de Amendamentul Jeddah la Codul de conduită din Djibouti (DCoC) 2017.

În urma unor ample discuții, participanții au adoptat două rezoluții. Prima se referă la îmbunătățirea rețelei de schimb de informații, iar cea de a doua, la provocările maritime în evoluție și prioritățile de securitate ale statelor semnatare ale amendamentului de la Jeddah.

„Securitatea maritimă este în interesul nostru, dar poate fi menținută numai atunci când se bazează pe cooperare. Niciun stat nu o poate face singur", a menționat Michael Pulch - ambasadorul Uniunii Europene.

„Partajarea informațiilor este vitală în abordarea amenințărilor de securitate pe mare. Amendamentul Jeddah oferă un cadru bun de cooperare cu statele regionale în abordarea tuturor tipurilor de activități ilicite pe mare”, a declarat Hassan Houmed Ibrahim - ministrul infrastructurii și echipamentelor din Djibouti.

Întâlnirea a fost organizată, în comun, de Organizația Maritimă Internațională și Regatul Arabiei Saudite, cu contribuții financiare și în natură din partea acestuia din urmă. La întâlnire au participat peste 80 de reprezentanți din 17 state semnatare și peste 30 de observatori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde